top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Nieuwsbrief Juli 2020

En toch willen we ook nu u een nieuwsbrief sturen. Wat een vreemde tijd zijn we ineens binnen gegaan. Vanaf half maart vielen alle activiteiten van de commissie stil……

Toch kon er een klein verslag gemaakt worden en we hopen in de volgende nieuwsbrief u weer veel te kunnen melden.

Zwemles:

Op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond wordt er druk geoefend met het zwemmen o.l.v. Willy, Rosalien en Rik.

De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn ( Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine Speijer.

Paardrijden / paardverzorgen :

We zijn nog steeds op zoek naar een locatie om het paardrijden / paarden verzorgen weer te kunnen opstarten, mocht u iemand weten, dan horen we dat graag.

Contactpersoon: Imke van der Meer 06-49654995 info@zonne-eiland.nl

Voetbal:

Voetbal dr bie en de Coronamaatregelen.


Het zou zomaar een titel kunnen zijn van een spannend jongensboek waarin de voetballers de hoofdrol vervullen.

De hoofdrol hebben ze in ieder geval op het veld. Gelukkig konden we de huidige


maatregelen toepassen en op 1,5 meter trainen. Supporters even niet aan de kant en handen ontsmetten voor, tijdens en na de training. Slechts 1 keer hebben we de training afgelast.

Afgelopen woensdag, 8 juli, hebben we deze verloren dag ingehaald en gebruik gemaakt van de middag om pannenkoeken te gaan eten bij het restaurant de Smickelaer. Wat een feest! Pannenkoeken en ijs na! We hebben weer genoten.

Als kers op de taart hebben alle voetballers een mooie nieuwe bal ontvangen waarmee ze tijdens de vakantie volop kunnen spelen.Goede vakantie allemaal en tot 9 september!

Patrick en Jeroen

Vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar):

Wat hadden we toch leuke plannen om te gaan doen met de vriendenkring, helaas net als zoveel andere dingen gingen die niet door. We moesten thuis blijven en wat ook erg was we konden elkaar niet zien. Zowel vrienden en begeleiders die eigenlijk ook gewoon vrienden zijn. Wat misten we elkaar. Maar gelukkig als het zo goed blijft gaan en het virus de kop niet meer opsteekt gaan we voorzichtig weer van start. Natuurlijk moeten we wel aan de voorwaarden voldoen van afstand nemen en zo.

We gaan beginnen met in oktober een avondje uit naar het Ledeltheater waar we kunnen genieten van een fantastisch optreden van …... dat houden we nog even onder de hoed. Houdt dus 3 oktober vrij, de vriendenkring gaat naar het Ledeltheater.

Natuurlijk komt in november Sinterklaas ook op bezoek bij ons. Wij gaan hem weer ontvangen in de Keure te Sluis.

Als afsluiter is er op vrijdag 11 december een kerstdiner met bingo waar we natuurlijk in gala naar toe gaan.

Dit is alles onder voorbehoud mocht dat nare virus de kop weer opsteken en we binnen moeten blijven ja dan verzetten we alles naar een andere datum. Sint sturen we dan een kaart dat we het jammer vinden dat we hem niet mochten ontvangen. U hoort nog van ons over het hoe en wat.

Er is één ding buiten anders veranderd de vrienden kunnen niet meer vanaf 1 punt gezamenlijk vertrekken. Ouders en verzorgers vragen wij om de vrienden naar de activiteit te brengen en te halen.

Voor meer informatie kunt u bij Mathilde van Duuren terecht.

Muziekles:

Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziek-partituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Volderstraat 23 te Oostburg.

Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126 of 06-27175524 of via musicsande@zeelandnet.nl.

De Maatjes: (leeftijd 20+)

We begonnen op 4 januari 2020 al met een spetterende bijeenkomst, georganiseerd door Magda en Fred, die iets te vieren hadden en dat samen met ons wilden doen. Zij hadden Jacco Ricardo uitgenodigd en wat hebben we daarvan genoten. Het werd een geweldige middag met veel muziek, dansen en zingen, nogmaals hartelijk dank hiervoor Magda en Fred.

In de planning stond al voor 1 februari een optreden met Mike Anthony en Nelly, en ook dat werd een daverend succes met veel Nederlandstalige muziek. Wat werd er weer veel gezongen, gedanst met lekkere hapjes en drankjes erbij. Met zo’n 20 deelnemers en hulp van vele vrijwilligers ook nu weer een topmiddag.

7 maart, achteraf het laatste weekend voor de coronatijd naar de Bonte middag op het Zwin geweest met een kleinere groep, omdat ook de Okkernoot hiervoor een aparte uitnodiging gekregen hadden. Het liep een beetje uit, maar er waren weer veel diverse optredens, zoals zingen, dansen, turnen en een heuse rapper. Ook dit was een geslaagde middag.

Wij hopen in het nieuwe seizoen weer als groep activiteiten te kunnen organiseren, wij hebben er weer zin in en rekenen op jullie.

Voor iedereen een goeie gezondheid en tot in het nieuwe seizoen.

Voor informatie: Christien van Hoeve 0117 452729 of e-mail: kvanhoeve@zeelandnet.nl

“de Maatjes”


Instuif West:

Na de drukke decembermaand 2019, zijn we in januari 2020 als vanouds rustig van start gegaan met een gezellig samenkomen. Tijd voor elkaars verhalen van de feestdagen onder het genot van koffie en thee. Inmiddels was het tijd voor het opwarmen van de wafelijzers. Er ging een groepje aan de slag met het schoonmaken van vers fruit en slagroom kloppen want alleen een wafel is maar een kale wafel. Daar hoort wat op want dat is veel lekkerder en daar houden Instuivers wel van, haha!


Beslag werd gemaakt onder leiding van topbaksters Carolien en haar moeder, die er gezellig bij was vanmiddag voor extra ondersteuning. Altijd een fijn begin van een nieuw Instuifjaar nog niet wetende dat het ineens allemaal zo anders kan zijn.......

Februari. Een avondje naar de Plattelanders Jongeren. Een topavond met heel erg op de achtergrond de wetenschap dat er ergens in China een akelige besmettelijke griep was uitgebroken. Vol enthousiasme namen we die avond afscheid van onze deelnemers na de geslaagde toneelavond met een vrolijk: ”het was fijn dat jullie erbij waren en tot de volgende keer....” Maar die keer kwam helaas niet!

Het COVID virus had inmiddels Europa bereikt, ook ons landje en er waren al veel zieke mensen. Wetende dat het virus zo besmettelijk is, werd besloten de activiteit van maart NIET te laten doorgaan.

Het werd de weken daarna nog erger. Veel wat eerst zo gewoon was, was nu ineens ongewoon, niet meer mogelijk. Dus ook de activiteiten daarna konden helaas niet meer doorgaan.

We gaan nu de zomerstop in en hopen met heel ons dat we in september weer kunnen starten en we weer zonder angst dicht bij elkaar mogen zijn. De vrijwilligsters van De Instuif hopen dat jullie het presentje met Pasen en het zomercadeautje leuk vonden en wensen iedereen een fijne zomer toe. Note: de contributie voor 2021 wordt eenmalig aangepast vanwege het niet kunnen doorgaan van enkele activiteiten in 2020.

Carmen, Carolien, Els, Eline, Marianne en Els

Ter info : bijdrage voor de activiteiten:

Vanwege het stil komen te liggen van de meeste activiteiten, gaan we de bijdrage die hiervoor vooraf was betaald, verrekenen met de bijdrage voor het nieuwe seizoen. Heeft u vragen hierover, dan kunt u bij Mieke Haartsen terecht.

Info-avond:

Dit jaar waren we van plan om weer een infoavond te organiseren. Helaas schuiven we deze avond door naar 2021. Weet u een onderwerp, graag!

Sportfonds

Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om financiële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermediair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl

Nadenken over zorg voor mensen met beperking.

U zult er vast ook wel mee bezig zijn. Hoe gaat het straks met mijn kind als ik / wij er niet meer voor kunnen zorgen. Ik denk dat het goed is om hierover eens met elkaar van gedachten te wisselen. Moeten we misschien zelf initiatief nemen of eenvoudigweg in handen geven van de grotere zorgcentra zoals b.v. Tragel of Okkernoot ?

Wat is voor u de meest ideale oplossing? Mijn voorkeur gaat uit naar een kleinschalig zorgproject met bijvoorbeeld :

- 5 kamers / appartementen in een gebouw met een vaste inwonend begeleider(s).

- Cliënten en begeleider moeten goed bij elkaar passen.

- Begeleider moet als het ware vervangend ouder zijn.

- Cliënten zouden het appartement moeten kunnen kopen of huren.

- Begeleider zou via het PGB van de cliënten betaald kunnen worden.

Waar gaat uw voorkeur naar uit? Samen zouden we misschien tot een oplossing kunnen komen.

Jan van Hoeve, 0117 – 452729 kvanhoeve@zeelandnet.nl

Kerkelijke Viering:

Op zondag 25 oktober 2020 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur. U bent van harte welkom.

Sponsoringoverzicht 2020

Zwin College Kerst volleybalmarathon € 2.657,76 (2019)

Diaconie PKN St. Kruis/Aardenburg € 314,62 (2019)

Doopsgezinde Gemeente € 89,90 (2019)

Burgerlijke Godshuizen € 1.500,00

Oosterbaan Real Estate BV € 1.000,00

Oecumenische collecte Waterland Oudeman € 233,16

Voormalig Kans Plus € 1.500,00

Protestantse Gemeente De Brug € 50,00

Protestantse Gemeente de Verbinding € 120,00

De Smickelaer, ijsje voor de voetballers d’r Bie

Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!!

We wensen u allen een mooie zomer toe en blijf gezond!

Mieke Haartsen 0117-401376 e-mail: cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer 0117-301645 debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Mathilde van Duuren 0117-301536 tkerkje@xs4all.nl

Nathalie Vergouwen 06-37344355 nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer 06-49654995 info@zonne-eiland.nl

Christien van Hoeve 0117-452729 kvanhoeve@zeelandnet.nl

Els Frenk 06-48657675 elsfrenk@hotmail.com

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page