top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Nieuwsbrief juli 2023

Weer een seizoen voorbij, gelukkig konden alle activiteiten weer gewoon plaatsvinden. De deelnemers en vrijwilligers genieten er bij iedere activiteit weer van. We zijn weeral bezig met de planning voor een nieuw seizoen 2023/2024. De infoavond gaat nu door op vrijdag 6 oktober.

Zwemmen: HOERA! Ook dit jaar hebben zwemmers van commissie d’r Bie het zwemdiploma gehaald. Ronika, Aleksander behaalde het A-diploma. Ayden en Wietse zijn geslaagd voor B! Wat een mooie prestatie. Wil jij ook je zwemdiploma halen? Neem contact op met Jeroen.

Maandagavond: Oefenen B-diploma en C-diploma. Dinsdagavond: Oefenen basiszwemslagen. Donderdagavond: Oefenen A-diploma. Heb je al een diploma en wil je de zwemslagen blijven oefenen? Elke woensdag wordt er zwemtraining verzorgd. Nu gaan we even met vakantie en in september gaan de zwemlessen weer beginnen. Hartelijk dank aan Nicky, Bianca, Esmee, Rik, Willy voor het verzorgen van de zwemtrainingen. Fijne vakantie allemaal!

Zwemmen ’t Vrije: Afgelopen seizoen zijn we na overname van de leden van zwemvereniging “t Vrije gestart met de trainingen op woensdagavond. Onder leiding van Bianca, Jeroen en later ook Esmee zijn ca. 15 zwemmers en zwemsters gestart.

Het eerste deel van de trainingsavonden is er gewerkt aan de conditie, dus lekker baantje trekken met het oefenen van de verschillende zwemslagen tot doel. Het tweede deel van de trainingsavonden is er gewerkt aan verbetering van de techniek, bijvoorbeeld de wissel, verbetering van de zwemslagen. Het enthousiasme bij de deelnemers(sters) was vanaf het begin groot, ook al waren sommige avonden echt wel pittig. Na afloop kwamen velen moe, maar voldaan uit het zwembad gestapt.


Gezien de positieve reacties die we mochten ontvangen denk ik dat we een goede stap gemaakt hebben met het blijven organiseren van dit zwem”uurtje”. Dank aan alle deelnemers voor jullie aanwezigheid en natuurlijk dank aan de trainers voor jullie tijd en inzet!!!

Op 27 juni j.l. was de laatste zwemtraining van dit seizoen wat traditiegetrouw werd afgesloten onder het genot van een drankje in de kantine van “de Eenhoorn”. Hopelijk zien we eenieder weer terug in september na de vakantie. Prettige vakantie!!

Paardrijden / paardverzorgen : Iedere eerste zaterdag van de maand van september tot en met juni kun je paarden verzorgen en paardrijden bij Astrid Roosink in Schoondijke. De middag start om 14.00 met het borstelen van de paarden. Als de dieren toppie in orde zijn, houden we pauze met limonade. Daarna worden de paarden opgezadeld voor een ritje in de binnenbak. Als ze door jullie weer afgezadeld zijn en op stal gezet, mag je nog helpen om ze een lekkere maaltijd te bezorgen. Er wordt gereden op paarden van verschillende eigenaren. Je krijgt hulp van een maatje dat aan jou en het paard gekoppeld wordt.

Voetbal: Afgelopen seizoen hebben we weer met veel plezier eens in de maand een voetbalmiddag georganiseerd op het veld van sv Oostburg. Met nieuwe shirts en trainingsjacks zijn we voorzien van alle luxe. Jammer genoeg wordt de groep steeds kleiner en zoeken we naar aanvulling.

Als afsluiting van het seizoen zijn we traditioneel een pannenkoek en een ijsje gaan eten restaurant de Smickelaer! Dankjewel voor het ontvangst en het aangeboden ijsje! We hebben weer genoten. Hopelijk kunnen we na de zomer weer starten met een nieuw seizoen!

Vriendenkring (leeftijd 15/35 jr): De eerste activiteit van 2023 was het carnaval in Aardenburg. Wat werden we weer verwend, als echte VIPPers genoten we van de optocht en de heerlijke hapjes en drankjes. Daarna het optreden in het Ledeltheater van Pater Moeskroen. Een geweldige avond en na afloop gingen we met de muzikanten op de foto! Fantastisch. De verwenmiddag in het dorpshuis van Waterlandkerkje was super. De vader van Dijon zorgde voor de muziek, de vrijwilligers hadden allemaal lekkere hapjes, mocktails gemaakt en als afsluiting een heerlijke hamburger van In den Koning.

Natuurlijk waren we dit jaar ook bij Graauwrock for Specials. Een prachtige dag, leuke mensen, veel en mooie muziek. Een geslaagde dag. En als afsluiting de uitstap naar Hof Keizerweel in Wemeldinge. 5 jaar geleden waren we er ook, en de frietjes op tafel met de letter van je naam in frietsaus erop. Ook nu weer, heerlijk. Daarna alle dieren bekeken, de kamelen met hun jonkies, de papegaaien gevoerd met een pinda, de walibi’s en alle andere dieren. Vervolgens gefiguurzaagd en geverfd. Kortom, weer vele leuke activiteiten gedaan.

Muziekles: Het is mogelijk om een wekelijkse muziekles te volgen bij Musicsande. Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126 of 06-27175524 of via musicsande@zeelandnet.nl.

De Maatjes: (leeftijd 20+) In het nieuwe jaar 2023 zijn we als groep voor de eerste keer bij elkaar gekomen op zaterdag 7 januari 2023. Het was een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst waarbij er in groepjes werd gewerkt, zoals een ster beplakken, prikkers met allerlei gezond lekkers er op en een nieuwjaarsdrankje klaargemaakt. Nadat we geproost hadden hebben de vrijwilligers samen met enkele deelnemers een driekoningenverhaal verteld en gespeeld.

Op zaterdag 11 februari hadden we een geslaagde muziekmiddag met Arnold, Marleen en Karin van de Happy Band. Doordat niet iedereen van kleurmuziek houdt, en de groep wel erg groot was, hadden we de groep in tweeën gesplitst in twee ruimtes vlak bij elkaar. Zo kon de keyboardgroep naar hartenlust muziek maken, terwijl in de andere ruimte gedanst en gezongen kon worden op muziek van dj Arnold. In maart hadden we gepland om naar de Bonte avond -middagvoorstelling te gaan, maar dit werd uiteindelijk 1 april. Het was werkelijk bont, want naast muziek spelen, werd er ook door diverse leer- lingen gezongen, ballet, toneel en allerlei acrobatische toeren uitgehaald door een grote turnploeg. Er werd genoten!!

Op 22 april hebben we een bezoek gebracht aan Jota in Oostburg. Twee van onze vrijwilligers hebben daar heerlijke pannenkoeken gebakken, die we daarna lekker hebben opgesmuld. Ook hadden we pianospel door Carine van Jota en konden onze deelnemers er diverse spelletjes spelen, vooral de sjoelbak was erg in trek. Wat een mooie ruime ruimte hadden onze deelnemers daar. 26 mei hadden we een verrassingsmiddag en dit bleek een muziekmiddag met onze Belgische vrienden Dirk en Nelly ( Mike Anthony) Door het mooie weer konden we dit in de tuin van de Schelp houden en hadden we veel plek om te dansen, polonaise met de rolstoelen erbij. Toen iedereen nog een lekker ijsje kreeg met chocoladesaus was de middag compleet.

Zo zijn we zaterdagmiddag 17 juni, onze laatste activiteit van het seizoen, met stralend weer gaan varen met de veerboot. Vanwege het heerlijke weer konden veel deel- nemers buiten zitten, Ook hadden we een ruimte voor alle rolstoeldeelnemers en gelukkig veel vrij- willigers die geweldig meegeholpen hebben om er een geslaagde middag van te maken, evenals vriendelijk bootpersoneel die zorgden dat we met onze grote groep (34) gemakkelijk door de poortjes konden en ook bereid waren op de boot een handje toe te steken. Daarna nog met onze groep naar BAZ geweest , waar we een aparte gemakkelijke ruimte hadden om nog iets lekkers te drinken. Van de eigenaren kreeg ieder nog een lekkere bitterbal, waarna ieder voldaan huiswaarts keerde.

We houden nu even vakantie, maar we hebben inmiddels al de data voor het nieuwe seizoen. Dit worden: 9 sept., 7 okt., 11 nov., 16 dec., 6 jan., 3 febr., ? maart, 27 april, 25 mei en 22 juni. Dus noteer deze data alvast, meer informatie volgt later. Mede doordat Jumbo ons gelukkig blijft sponsoren kunnen we de contributie laag houden, dus blijft het voorlopig 50 euro ( ondanks alle prijsstijgingen) Voor nu allen prettige vakantie. Christien van Hoeve “de Maatjes”

Instuif West: Vakantie. We stoppen ermee. Niet voor altijd natuurlijk, haha. Stel je voor dat er na 65 jaar ineens een eind aan zou komen. U leest het goed, 65 jaar. In 1958 is het allemaal begonnen met een groep ouders die voor onze doelgroep op regelmatige basis iets leuks wilde doen. En iets leuks doen, doen wij nog steeds iedere maand op een zaterdagmiddag behalve dan in de vakantiemaanden, de zomerstop! Wat hebben we allemaal gedaan in de eerste helft van 2023? U leest het hieronder.

In JANUARI hebben we met elkaar 2023 verwelkomd met champagne en overheerlijke oliebollen naar een oud familierecept van één van onze vrijwilligsters.

In FEBRUARI hebben we genoten van de jaarlijkse uitvoering van de Jongeren Plattelanders. Personeel van het Ledeltheater had in de foyer een gezellige plek voor ons vrijgemaakt waar we in de pauze konden genieten van een drankje en iets hartigs. Het was een geslaagde avond.

In MAART was de familie Govaert zo vriendelijk om ons te ontvangen om hun alpaca’s te bewonderen en om met konijntjes te knuffelen. Er is heel wat geknuffeld die middag. In APRIL vierden we KONINGSDAG met oranje versierselen, oranje drankjes en natuurlijk een Oranje moorkop en Oranje quiz vol wetenswaardigheden. Enkele Oranje fans onder de deelnemers wisten antwoorden op de meest moeilijke vragen , echt heel knap.


In MEI stond er voor het eerst een filmmiddag op het programma. Dankzij de vriendelijke hulp en inzet van een lieve vriend van één van onze vrijwilligsters hadden we een professioneel scherm met prima beeld en geluid. Dat de film in de smaak viel, was te merken aan de meelevende reacties van onze deelnemers. Uiteraard hoorde hier popcorn en frisdrank bij in de pauze. In JUNI was onze bijeenkomst in GROEDE PODIUM. Het was een zeer warme en leuke dag. Na langs, de grappige kippen met hanenkammen, konijnen, ezels, paarden en herten te hebben gewandeld, was het tijd om wat te rusten bij de picknicktafels. Uit de volle meegesjouwde tassen kwamen heerlijke versnaperingen tevoorschijn. Cake, slagroomsoesjes, fruitspiesen, snoepspiesen en lekkere gekoelde drankjes. Het bellenblazen was een groot kleurenfestijn met het zonnetje in de zeepbellen en de waterspeelplaats was een welkome verfrissing. Deze zomerse middag was een mooie afsluiting van het eerste deel van het Instuif seizoen.

Over ons jubileum leest u hopelijk meer in de volgende Nieuwsbrief. Wij, Carolien, Eline, Els, Marian, Marianne en Els wensen u allen een vrolijke onbezorgde en zonnige zomervakantie. Tot september.

Ter info :

Golfmiddag de Brugse Vaart: Op zaterdag 23 september zijn we weer welkom op golfclub de Brugse vaart voor alle deelnemers tot 35 jaar. Voor een ritje met de golfkarretjes, het golfen natuurlijk en de befaamde pannenkoek als afsluiting. De uitnodiging volgt.

Info-avond: Eindelijk gaat het lukken. De infoavond houden we op vrijdag 6 oktober, in het Ledeltheater van Oostburg. Voor deze avond hebben we de bekende orthopedagoog, Karel de Corte uitgenodigd. Deze avond gaat hij in op Gentle Teaching, een bijzondere kijk op intermenselijke relaties. Bij deze nieuws- brief sturen we de uitnodiging mee. Een aanrader, deze infoavond. De toegang is gratis, deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Sluis en een betrokken ouder.

Sportfonds Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om financiële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermediair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl

Sponsoringoverzicht 2023 De Smaakmaker sponsering € 200,--

Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00

Oosterbaan Real Estate BV € 1.000,00

Zwemvereniging ’t Vrije € 1.529.66

Anonieme gift voor infoavond € 1.000,-- Fam Cijsouw € 150,-- Doopsgezinde gemeente collecte € 47,50

Parochie H. Andreas collecte € 305,78 PKN de Verbinding collecte € 156,20

Gemeente Sluis Subsidie voor infoavond € 1.000,--

Jumbo, korting boodschappen voor de Maatjes € 50,--

De Smickelaer, ijsje voor de voetballers

Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!!

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page