top of page
 • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Nieuwsbrief Juli 2022

Het eerste halfjaar 2022 zit er weer op. Gelukkig konden een aantal activiteiten weer. Ook de familiedag op 2 juli kon doorgaan. Vele deelnemers hebben weer genoten van de activiteiten.

Grauwrock for specials 25 mei 2022

Eindelijk was de dag daar, waar ik en alle anderen, zo naar uitgekeken hebben. 25 mei, Graauwrock for specials. Zelf ben ik inmiddels zo'n 15 jaar betrokken bij Commissie d’r Bie, eerst als vrijwilligster bij het Kluppie, en nu inmiddels alweer paar jaar als bestuurslid. En voor de eerste keer naar dit festival. Benieuwd hoe het is en hoe men het ervaart.

Iedereen verzamelde zich op de parking in de Poolster, al snel was duidelijk dat we met meer vrijwilligers waren dan deelnemers, op zich niet erg, want ook zij hadden er zin in. Jammer dat niet iedereen die zich had aangemeld er ook daadwerkelijk bij kon zijn.

Na een autorit van bijna een uur, arriveerden we bij het festivalterrein, klein stukje lopen nog, het ontvangen van een echt festivalbandje, ging lekker vlot... en daar waren we, op het veld, de pret kon beginnen.

De happy band en een deel van One Two Trio hebben we gemist, maar de rest hebben we allemaal gezien. Ik denk dat Gers Pardoel toch wel de favoriet was bij de jeugd, maar ik zelf heb genoten van Tijl Damen en enkele jongeren van Commissie d’r Bie, die in de grote tent op het podium mee mochten doen.

Natuurlijk met z'n allen genoten van drankjes, friet en frikandel/kroket, zoals het op een festival hoort te gaan.

Helaas werd er daarna iemand ziek, maar met de hulp die we kregen en de inzet van de familie Lohman, is dit gelukkig goed opgepakt en opgelost.

Rond 19 uur was het programma afgelopen, en gingen we moe maar voldaan terug richting het westen. Wat zou het mooi zijn wanneer dichter bij huis ook zo'n festival zou kunnen plaats vinden. Om te kunnen zien hoe iedereen hiervan geniet, zet je aan het denken...zou het haalbaar zijn?

Foto's van deze activiteit kunt u terugvinden op de website van Commissie d’r Bie.

Familiedag zaterdag 2 juli

Een stralende zaterdag was het deze keer, lekkere temperatuur en een zacht briesje, op de

Morelleput te Nieuwvliet. Om half 2 kwamen de eerste deelnemers met hun familie aan. Ze werden door Rune opgewacht en kregen een mooie zomerse slinger omgehangen. Vervolgens stond binnen de koffie / thee / fris met taart voor hen klaar.

Jeroen heette iedereen welkom, gaf uitleg over de verschillende workshops, waarna de deelnemers aan de slag gingen met het schilderen van een tafelkleed, sport en spel (met water...), zomerse hapjes en drankjes, de wandeltocht en een zomerbloeier. Voor iedereen wat wils. Na een uur was het tijd voor een pauze met proeverijen en daarna weer een uur workshops.


Ondertussen kwamen de BBQ bakkers eraan en ook het feestduo Wille. Na afloop van de workshops gaven het feestduo Wille een prachtige show, iedereen kon meedansen, mee bewegen en natuurlijk zingen en een polonaise. Daarna gingen de bakkers aan het werk, de salades werden uitgestald en het eten kon beginnen. Heerlijke gerechten van slagerij Tresonie en na afloop een lekker ijsje van de Heerenhoeve. Moe maar voldaan ging iedereen huiswaarts. Het was weer een dag met een gouden randje, er werd veel ontmoet, gedeeld, besproken. En dat was goed.

Zwemmen:


Het seizoen zit er weer op. Een zwemseizoen met verplichte pauzes door het bekende virus. Terugkijkend op het seizoen mogen we trots zijn:

 • - 4 zwemmers zijn gestart met zwemlessen.

 • - 4 zwemmers hebben hun A-diploma gehaald.

 • - Alle zwemmers hebben een aantoonbare vooruitgang geboekt.

 • - 5 zwemtrainers hebben de lessen begeleid.

De laatste zwemles hebben we afgesloten met een speelzwemles waarbij de ouders en broertjes/zusjes ook aanwezig mochten zijn. Na de zwemles hebben we iets gedronken in de foyer van het zwembad en hebben de zwemtrainers de verdiende diploma’s uitgereikt. Jessica neemt afscheid en keert in het nieuwe seizoen niet terug. Nicky Vanhyfte gaat starten op de donderdag. Mogelijk veranderen de zwemdagen. Na overleg tussen de trainers hebben we geconcludeerd dat het samenvoegen op basis van het zwemniveau een vooruitgang gaat zijn voor alle kinderen. We wachten dat iedereen hierdoor sneller een diploma kan halen. Ook creëren we door samenvoeging ruimte om de wachtlijst weg te werken. Vanaf 12 september zal het nieuwe seizoen starten. Alle zwemmers ontvangen ruim voor die tijd een mail met alle gegevens.

 • - Wie wordt mijn zwemjuf/meester?

 • - Wanneer gaan we weer starten?

 • - Wanneer word ik verwacht voor de zwemles?

 • - Wat moet ik betalen?

Komend seizoen wordt de woensdag een nieuwe dag voor Commissie d’r Bie. Na overleg met zwemvereniging t Vrije is overeengekomen dat deze vereniging op zal gaan in Commissie d’r Bie. De woensdag is geschikt voor zwemmers die:

 • - hun A-diploma hebben maar niet voor een B-diploma willen/kunnen gaan maar wel meer zwemconditie willen op doen. Dus langere afstanden zwemmen.

 • - Bij zwemvereniging t Vrije gezwommen hebben.

 • - Minimaal een A-diploma hebben maar nu niet meer zwemmen.

Het “uur” staat elke week onder begeleiding van een zwemtrainer en een toezichthouder. Natuurlijk gelden dezelfde regels als bij de zwemlessen van Commissie d’r Bie. Zwemmer met epilepsie moeten een begeleider aan de kant hebben zitten.

Paardrijden / paardverzorgen :

Hou je van dieren en dan speciaal paarden! kom dan een keer in de maand naar het paardrijden en verzorgen. We beginnen de middag om 14.00 met borstelen. Als de paarden dan helemaal mooi zijn ga je je paardje opzadelen. Daarna mag je rijden. Als dat klaar is dan moet het paard natuurlijk afgezadeld worden en weer op stal of in de wei worden gezet. Natuurlijk krijg je bij alles goede hulp. Iedereen krijgt een persoonlijk maatje toegewezen die alles van paarden af weet en je met alles heel goed kan helpen. Om 16.00 is alles klaar en gaan we weer huiswaarts. Voor meer informatie en aanmelding bij Imke van der Meer 06-49654995 of info@zonne-eiland.nl.

Voetbal:

Woensdag 13 juli de laatste training van het seizoen. Een seizoen waar we door het buiten sporten weinig uitval hebben gehad door de maatregelen omtrent corona. Elke tweede woensdag van de maand van 15:30 tot 16:30 zijn we in de weer met de bal. Rennen, schieten, doelpunten maken en vooral genieten!

Dit jaar hebben we prachtige tassen ontvangen van Vishandel Ghijsels. Daarnaast hebben we van Eddy en Dominique de Poorter een prachtige stripboekenpakket gekregen van FC de Kampioenen. Dankjewel voor deze cadeaus.

Met 7 voetballers is er ruimte voor nieuwe spelers. Iedereen is welkom. Vooral het bewegen, het spelelement en de gezelligheid staan bovenaan. Wil je mee doen in het nieuwe seizoen? We starten in september weer en aanmelden kan via jhertogh@zeelandnet.nl . Traditioneel hebben we het seizoen afgesloten met een pannenkoek, drankje en een ijsje bij Restaurant de Smickelaer in Oostburg. Hier worden wij al jaren gastvrij ontvangen aan inmiddels onze eigen stamtafel. Ook deze gezelligheid hoort bij het voetballen.


Vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar):

Wat waren de vrienden weer blij om elkaar te zien. Want het was weer een tijd geleden, maar op zaterdag 26 maart kon het weer. Gaan bowlen bij Toversluis, maar eerst met elkaar lekker eten. Het was weer als vanouds. De tweede uitstap was naar Grauwrock, woensdag 25 mei. Hiervan heeft Nathalie een mooi stukje geschreven.

Wil je ook eens meedoen? Neem contact op met Stefhan.

Muziekles:

Het is mogelijk om een wekelijkse muziekles te volgen bij Musicsande. Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126 of 06-27175524 of via musicsande@zeelandnet.nl.

De Maatjes: (leeftijd 20+)

Eindelijk konden we dan op 12 maart 2022 weer van start gaan met onze eerste activiteit in het nieuwe jaar. De maanden januari en februari was dit nog niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Wat hadden de deelnemers er zin in na zo’n lange tijd. Dit was te merken aan de vele deelnemers. Het werd een gezellige bingomiddag met prijsjes, ons geschonken door afdeling vrije tijd van Tragel. Fred, onze bingoleider, wist van geen ophouden en iedereen ging na afloop met zijn/haar prijsje tevreden naar huis. Ook op 9 april “schilderen met Ridette” waren er veel deelnemers en gelukkig veel vrijwilligers om mee te helpen. Het werd een mooie middag met enthousiaste schilders die hun best deden om een prachtig schilderij te maken.

21 mei kwamen Mike Anthony en Nelly een muziekoptreden geven, waarbij flink gedanst, polonaise en veel meegezongen werd. Dit keer was er ook eten bij, verzorgd door de Smickelaer met een koud en warm buffet, gesponsord door afdeling vrije tijd, waarvoor onze hartelijke dank. Er waren veel deelnemers op af gekomen en de stemming zat er goed in. Jammer genoeg bleek dit onze laatste activiteit van dit seizoen.

Want op 18 juni zouden we een duinwandeling maken met picknick maar het was zo heet dat het onverantwoord was om deze activiteit door te laten gaan.

Hiermee zijn we weer aan het einde van het seizoen gekomen. We hopen dat corona achterwege blijft en we in september weer kunnen starten met nieuwe activiteiten.

We kunnen de contributie voor al deze activiteiten gelukkig laag houden, mede doordat Jumbo Oostburg ons ook sponsort. Hartelijk dank daarvoor.

Voor informatie over onze activiteiten kunt u terecht bij Patricia de Croock , zie ... patricia.decroock@skynet.be


Voor allen een fijne vakantie toegewenst namens “de Maatjes”

Instuif West:

In de laatste Nieuwsbrief van 2021 was één van de laatste zinnen: “Wij hopen van harte elkaar in het nieuwe jaar weer te mogen zien en onze gezellige middagen weer te mogen

starten”. En gestart zijn we tot ieders blijheid! En hoe.....leest u hieronder. In maart begonnen met eens even bijpraten na zo’n lange tijd elkaar niet gezien te hebben. Er was veel te vertellen en de tijd vloog om met koffie/thee/fris en wat lekkers.

In april was er een gezellige middag met het thema KONINGSDAG. Tompoucen met oranjeglazuur geschonken door Lohman Plusmarkt uit Breskens, oranje versieringen en rood wit blauwe kledingaccenten, een leuke quiz, Hollandse muziek en ouderwetse maar o zo leuke spelletjes, het was een groot feest en iedereen heeft er volop van genoten gezien de blije gezichten van de deelnemers.

Een bezoek aan ijs en zuivelboerderij De Heerenhoeve was de volgende activiteit. Rondleiding door de stallen met de pasgeboren kalfjes was geweldig maar het slotspektakel “ijssoorten proeven en smikkelen” viel

in buitengewoon goede aarde bij zowel de deelnemers als de begeleiding.

High tea verzorgd door deelnemers en begeleiding was de activiteit in juni. Overbodig om te vermelden dat er geen kruimeltje overbleef!

Het slotfestijn voor de zomerstop was de Familiedag van de Commissie d’r Bie op landgoed De Morelleput. Een zonovergoten dag met allerhande activiteiten dus voor elk wat wils. De Instuif had het thema ZOMERBLOEIER. Gezien de onderstaande foto was het zeer geslaagd en hopelijk heeft u er nog steeds plezier van.

Tot onze grote vreugde kunnen wij melden dat ons clubje vrijwilligsters is uitgebreid met twee enthousiaste vrouwen. Hieronder leest u een door hen geschreven stukje. Wij hopen dat ze nog heeeeel lang “d’r Bie” blijven!!!!!

Marian de Neve Bij de Heerenhoeve was de eerste keer dat ik erbij was. Ik werd heel spontaan en leuk ontvangen, velen kende ik al van De Okkernoot. Leuke rondleiding en natuurlijk veel leut als de koeien gingen plassen. Nog een heerlijk ijsje of lekker kopje koffie toe. Ik blijf van de partij hoor!

Els Maljaars In het voorjaar kreeg ik een telefoontje of ik er wat voor voelde om bij De Instuif te komen. Na de eerste aarzeling zei ik, ik kom wel eens een keer kijken want ik weet niet of ik dat kan.... Dus op een zaterdagmiddag naar het kerkcentrum in Oostburg wezen kijken. Het was er erg gezellig en voelde mij gelijk thuis dus hoefde niet lang na te denken of ik bij de groep wilde komen. En zo al drie gezellige middagen meegemaakt.

Carolien, Eline, Els, Marian, Marianne en Els wensen u allen een zonnige en gezellige zomervakantie. Tot in september.

Ter info : Rotary Lange Strangetocht: Op zaterdag 27 augustus wordt de lange strangetocht gehouden. En wij zijn een van de goede doelen. We gaan nog iets verzinnen om met alle deelnemers hier aandacht aan te besteden. U hoort ervan.

Info-avond: Vorig jaar waren we van plan om weer een infoavond te organiseren. Helaas schuiven we deze avond door naar 2023. Weet u een onderwerp, graag!

Sportfonds Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om financiële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermediair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl

Sponsoringoverzicht 2022 Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00 Oosterbaan Real Estate BV € 1.000,00 Anonieme gift €.500,-- PKN de Brug € 222,50 Stichting Welzijn Geestelijk gehandicapten Zeeuwsch Vlaanderen €750,-- St Tragel, vrije tijd, sponsering buffet de Maatjes Jumbo, korting boodschappen voor de familiedag €50,-- De Smickelaer, ijsje voor de voetballers

Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!!


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page