top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Nieuwsbrief Juli 2021

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021

We zijn blij dat we de meeste activiteiten vanaf september weer kunnen opstarten. Gelukkig, mag en kan er weer meer, hopelijk blijft het zo. Hieronder kunt u onze plannen lezen.

Ook binnen het bestuur van St Commissie d’r Bie verandert het. Martine en Mathilde hebben aangegeven te stoppen met hun bestuurstaken. Martine was er vanaf het begin bij en Mathilde vanaf ongeveer 2010. Beiden hebben heel veel gedaan voor onze commissie en we gaan hun inbreng heel erg missen. Gelukkig hebben we 2 nieuwe bestuursleden gevonden, dat zijn Jeroen Hertogh en Stefhan Regeer. We wensen hen een fijne tijd toe in ons bestuur.


Zwemles:

Beste zwemmers/ouders/verzorgers, hierbij mijn laatste stukje voor de nieuwsbrief als organisator. Na meer dan 15 jaar is het tijd dat het roer om gaat. Het is de bedoeling dat de zwemles vanaf 20 september van start gaat met nieuwe gezichten. Eind augustus volgt de uitnodiging / mail met alle informatie. Het zal er allemaal wat anders uitzien want Roos stopt met lesgeven bij de Commissie. We bedanken haar voor haar inzet en geduld !!! Jessica Henry en Jeroen Hertogh komen er vanaf september bij op de donderdagavond, Bianca Hertogh op de dinsdagavond. Verder gaan Willy Schram en Jeroen Hertogh mijn taken overnemen. Jeroen zal contactpersoon zijn bij de Commissie en Willy blijft als lesgever het aanspreekpunt bij de zwemles. Verder zullen jullie mij nog zeker zien als vrijwilliger en ouder bij de Commissie. Ik blijf d'r Bie !!! Groetjes en tot gauw, Martine


Paardrijden / paardverzorgen :

Yes!!!! in september gaan we weer beginnen op manege Smiro, Lange Heerenstraat 50, Schoondijke.

De tweede zaterdag van de maand, 11 september om 14.00 staan de paarden voor jullie klaar.


Iedereen is welkom, het is een “open inloop” middag.

MAAR laat wel aan Imke tot uiterlijk in de ochtend 12.00 weten dat je komt.

Want we moeten wel de paarden klaarzetten voor jullie.


We gaan die middag eerst de paarden poetsen zodat ze er allemaal mooi uitzien en jij en je paard alvast aan elkaar kunnen wennen. Natuurlijk worden jullie geholpen bij het poetsen door een ervaren ruiter. Die helpt je ook met het opzadelen.

Daarna rusten we even uit met een beker limonade.

Vervolgens mag iedereen een rondje rijden.

Na het afzadelen en op stal zetten gaan we samen de paarden voeren.

De middag is afgelopen om 16.00.


Dus iedereen die zin heeft in een leuke middag, meld je aan bij Imke van der Meer 06-49654995 of info@zonne-eiland.nl.
Voetbal:

Plezier staat voorop. Samen (hard)lopen, voetballen, grappen maken en vooral samen genieten.

In juli is de laatste training voor de zomervakantie en jammer genoeg de laatste training van Pascal.

De laatste training sluiten we traditioneel af bij de Smickelaer.

Ook dit hoort bij het samen genieten alleen nu niet van de inspanning maar van een pannenkoek, een ijsje en een kleine verrassing.


Vanaf September gaan we weer trainen. Een korte zomervakantie dus dit jaar.

We trainen elke tweede woensdag van de maand op het voetbalveld in Oostburg.

Na de zomervakantie gaan we weer terug naar de start van de training om 15:30.

Meestal zijn we om 16:30 klaar.

Iedereen is welkom. Voetbalervaring is helemaal niet belangrijk, dat komt vanzelf.

Voetbalschoenen? Ook niet belangrijk. Op elke schoen kan je voetballen.

Interesse, maar meer informatie gewenst? Neem contact op met Jeroen.

Patrick en Jeroen


Vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar):


We vinden het heel fijn om jullie te melden dat we vanaf september weer voorzichtig gaan opstarten.

Want wat hebben we jullie gemist, de uitjes waar we met zn allen zo van genieten.

Maar we gaan t weer proberen. Een klein beetje onder voorbehoud, maar toch.

Zaterdag 25 september een lekkere BBQ bij de schuur van de familie Lohman in Breskens.

En zaterdag 16 oktober gaan we met Alpaca’s een wandeling maken in de buurt van Koewacht.

Voor deze activiteiten vragen we geen bijdrage, jullie hebben die nog tegoed van het vorig seizoen 2019/2020.

Noteer alvast deze 2 datums en begin september ontvangen jullie de uitnodiging.

We hebben er weer zin in.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stefhan.


Muziekles:

Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziek-partituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Volderstraat 23 te Oostburg.


Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126 of 06-27175524 of via musicsande@zeelandnet.nl.De Maatjes: (leeftijd 20+)

Eindelijk is het weer zover dat het waarschijnlijk mogelijk wordt om weer eens activiteiten voor jullie te kunnen organiseren, samen met onze vrijwilligers. Nog even onder voorbehoud, afhankelijk van de maatregels van St Tragel.

Wij hopen, dat jullie er weer net zoveel zin in hebben als wij. Daarom hier alvast de data voor het nieuwe seizoen 2021- 2022, zodat jullie die alvast vrij kunnen houden.


11 september, 23 oktober, 20 november en 18 december 2021.

15 januari, 12 februari, ? maart, 9 april, 7 mei en 18 juni 2022.

( de exacte datum in maart krijgen jullie nog te horen, omdat we dan naar de Bonteavond-middagvoorstelling willen gaan, maar is nog niet bekend wanneer)


Ieder vanaf 20 jaar met een functiebeperking is welkom.


Plaats: “de Schelp” aan de Mariahoevestraat 2, tenzij anders is aangegeven.

Tijd: zaterdagmiddag van 13.30- 15.30 uur, tenzij anders is aangegeven.


Kosten : 50 euro per seizoen, = 5 euro per activiteit, graag via bankoverschrijving voldoen.


Dus houd je van een gezellig feestje, knutsel je graag, doe je graag spelletjes of vind je het leuk eens samen op stap te gaan, meld je dan aan.


Voor ieder activiteit krijg je een flyer toegestuurd per mail , waarop de tijd, plaats en wat we gaan doen is vermeld .

Contactpersoon: Christien van Hoeve: e-mail kvanhoeve@ zeelandnet.nl of 0117- 452729


Veel plezier! “de Maatjes


Instuif West:

Het was in de afgelopen tijd helaas nog steeds niet mogelijk om activiteiten te organiseren. Wat missen we het gezellig samenzijn zeg! Daarom hebben we toch geprobeerd om op een andere manier contact met elkaar te houden. Degenen die het afgelopen half jaar jarig waren, werden verrast met een mooie verjaardagskaart die persoonlijk bij hen werd bezorgd. Een verrassing was het voor velen zeker! Verder viel ook de attentie van Commissie d’r Bie erg in de smaak en zullen we vlak voor de vakantie nog een vakantiegroet naar de deelnemers sturen.

Naast al het blije nieuws, hadden we ook een verdrietig bericht. Onze deelnemer Cor Hobbel overleed in januari. Cor was een trouwe deelnemer, die al vanaf de start van de Instuif naar de activiteiten kwam. Altijd genietend van een bakje koffie en een gezellig praatje. We zullen Cor missen en met een grote glimlach en mooie herinneringen aan hem terugdenken. Verder is onze deelneemster Sandrine gestopt met de Instuif, omdat ze verhuisd is.

Nu de maatregelen weer versoepeld worden, zijn we van plan om vanaf september de activiteiten weer te laten beginnen. Lijkt het je leuk om ook naar de instuif te komen? Je bent welkom om eens te komen kijken! Maar eerst wensen we iedereen een hele fijne zomer en we hopen iedereen weer in september te zien!

Carolien, Carmen, Els, Els, Marianne en Eline


Ter info :

Rotary Lange Strangetocht:

Op zaterdag 4 september wordt weer de lange strangetocht gelopen. Van Retranchement tot Breskens. We willen graag met de deelnemers een stukje van de tocht lopen. Heb je interesse, neem contact op met Imke. Uitnodiging volgt.

Wij zijn 1 van de 5 goede doelen waarvoor dit jaar gelopen wordt.


Accountant: Vanaf juli 2021 is er een nieuwe wet, WBTR, waar iedere stichting onder valt. Een van de voorwaarden is een jaarrekening welke door een accountant is opgesteld. We zijn op zoek naar een accountant die dat voor ons kan verzorgen. Liefst vrijwillig….


Info-avond:

Vorig jaar waren we van plan om weer een infoavond te organiseren. Helaas schuiven we deze avond door naar tweede helft 2021. Weet u een onderwerp, graag!


Sportfonds

Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om financiële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermediair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl


Soms , Dank


Soms moet je een besluit nemen wat heel moeilijk is van iets waar je heel veel plezier van ondervindt .Dat heb ik nu moeten doen.

Helaas ga ik afscheid nemen van het bestuur van de commissie “D'r Bie “ en ook als vrijwilliger van de vriendenkring.

Met heel veel plezier heb ik beide jarenlang gedaan.

In het bestuur je inzetten met een groep fijne mensen waar veel werd gelachen en nagedacht over hoe de belangen van de commissie te behartigen. Samen zorgen voor ons doel en waar we begonnen om activiteiten te verzorgen voor de jongere met een beperking , is er de oudere mens met beperking bij gekomen. Want het zijn niet alleen de jongeren ook de ouderen doen graag eens een uitstap . En ja, onze jongeren worden ook ouder.

Daarom is het een fijn terug kijken om deel uit gemaakt te hebben van een bestuur wat niet op eigen belang uit is. Maar die verder kijkt en zorgt dat mensen met een beperking ook kunnen genieten van een activiteit .

Met pijn in het hart zo noem je dat neem ik ook afscheid van de vriendenkring . Weet nog steeds niet wie er meer van de activiteiten genoten heeft de deelnemers of ik als vrijwilliger.

Nu ik terug denk daaraan schieten er veel plaatjes door mijn hoofd van golfen tot friet eten vanaf een tafelzeil met je handen. Van goed opletten zijn we er allemaal nog tot een hand of arm om vertrouwen te geven. Naar de Bowling met diner vooraf. Concerten in het Ledeltheater en natuurlijk de familiedagen .Ja teveel om hier te vermelden.

Ik zal beide het bestuur en de vriendenkring heel hard missen maar het is goed om afscheid te nemen. Zeker nu er nieuwe enthousiaste bestuursleden mijn plaats gaan innemen , succes . Bestuur en vrienden van de vriendenkring , al het goede . Ouders/verzorgers van de vrienden bedankt voor het vertrouwen.

Mathilde van Duuren.

Sponsoringoverzicht 2021


Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00

Oosterbaan Real Estate BV € 1.000,00

Protestantse Gemeente De Zuidwesthoek € 78,50

De Smickelaer pannenkoeken en ijs voor de voetballersSponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!!Mieke Haartsen 0117-401376 e-mail: cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer 0117-301645 debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Mathilde van Duuren 0117-301536 tkerkje@xs4all.nl

Nathalie Vergouwen 06-37344355 nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer 06-49654995 info@zonne-eiland.nl

Christien van Hoeve 0117-452729 kvanhoeve@zeelandnet.nl

Els Frenk 06-48657675 elsfrenk@hotmail.com

Jeroen Hertogh 06-53178136 jhertogh@zeelandnet.nl

Stefhan Regeer 06-55281367 s.regeer@outlook.com


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page