top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Nieuwsbrief Juli 2019

We mogen weer terug zien op een mooi seizoen met weer vele leuke activiteiten. De start van het seizoen was verdrietig met het ziek zijn en overlijden van onze enthousiaste vrijwilliger Christiane. Maar we hebben het vaak over haar, haar inbreng was ook zo fijn. Zaterdag 7 september houden we een familiedag voor alle deelnemers, vrijwilligers, ouders, broers, zussen op landgoed De Morelleput te Nieuwvliet. Thema is deze keer circus.

Zwemles: Op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond wordt er druk geoefend met het zwemmen o.l.v. Willy, Rosalien en Rik. Op 2 februari hebben Pepijn, Louise, Ilian, Bo-djenna en Josip hun A-diploma gehaald, Roel, Thijs, Melissa en Joran hun B-diploma. Op 26 juni hebben Quint en Jing hun A-diploma, Louise haar B-diploma en Melissa en Thijs hun C-diploma gehaald. Een knappe prestatie van allemaal !!! De laatste zwemles voor de zomervakantie was zoals gebruikelijk weer een speel les waarbij ook broertjes, zusjes en ouders meezwommen.

De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn (Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4,00 per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag- dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur. De lessen beginnen in september (2 weken later dan de school). Iedereen krijgt op het eind van de zomervakantie de uitnodiging. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine Speijer.

Voetbal: Woensdag 5 juni. De laatste training is afgewerkt. Een weekje eerder dan gepland maar de meeste voetballers gaan volgende week met school op kamp. Natuurlijk is dat kamp van school al maanden het gesprek tijdens de trainingen. Vandaag hebben we allemaal een ander onderwerp gekozen. De trainingsvormen zijn niet zo heel belangrijk. De belangrijkste vraag: “Wat gaan we straks eten?” Pannenkoeken, want daar hebben we heel veel zin in! En een ijsje na? Het blijft spannend. De afsluitende partij wordt-een overwinning voor blauw. Niet dat oranje daar rouwig om is. Snel omkleden en naar Restaurant de Smickelaer! Pannenkoeken toch? Het blijft spannend maar natuurlijk komen de pannenkoeken, cola of chocomelk en ijs op tafel. Genieten doen we allemaal! Spelers, mama’s, oma’s, papa’s en trainers! Wat is het heerlijk om deze mannen te trainingen en om een hapje te gaan eten is een nog groter feest! In september starten we seizoen 5! Steeds elke tweede woensdag van de maand. Bij normaal weer op het veld van sv Oostburg. Anders in sportcomplex de Eenhoorn. Interesse? Meedoen? Iedereen is welkom! Meer informatie, stuur een berichtje naar Jeroen, jeroenhertogh@zeelandnet.nl Met vriendelijke groet, Patrick en Jeroen

Paardrijden / paardverzorgen : Het paardrijden wordt steeds populairder! Er is al een groep van 9 kinderen die iedere eerste zaterdag van de maand actief zijn met de paarden en pony's op manege Smiro. Iedereen krijgt een maatje toegewezen die je meeneemt in het poetsen, rijden en verzorgen van de paarden. De groep wordt in tweeën gesplitst. De stapgroep voor diegene die beginnen en de drafgroep voor de gevorderde ruiters. Drie kinderen uit de drafgroep zijn zelfs al zover dat ze galopperen. Er is veel met de manege te bespreken. Zo is er 1 kind dat af en toe haar eigen pony meeneemt om op te rijden tijdens de les. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je gewoon eens een keertje komen kijken dan kan dat. Je mag altijd een keer komen proberen! Contactpersoon: Imke van der Meer 06-49654995 info@zonne-eiland.nl

Vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar): Wat is nu eigenlijk de vriendenkring, wat houdt het nu in? Wat is de bedoeling? Nou de bedoeling is natuurlijk dat jonge mensen met een beperking ook gewoon mee kunnen doen aan vrijetijds activiteiten. Dan hebben we het bij de vriendenkring over uitjes. Lekker ontspannen die dingen doen die jongeren vanaf 15 jaar zonder beperking ook doen. Gewoon lekker met vrienden – en de groep die met een paar jongeren begon is uitgegroeid tot een flinke groep – die ook willen bowlen, uit eten gaan, naar een rockconcert enz. dit dan zonder ouders of dagelijkse verzorgers. Ontspannen plezier maken en zich uit leven, op stap, weg, even andere dingen doen met de vrienden. Het mooie is dat door de tijd heen men ook vriend is van elkaar. Dat er herkenning is van wie er altijd of veel mee gaan. De vraag komt dan van : Is die of die er niet. Waar is hij of zij dan. Of gewoon dat men elkaar op zoekt want met de een kan je nu eenmaal beter opschieten als met de ander. Maar vriend zijn we toch met elkaar.

Er zijn zoveel mogelijk verschillende uitstapjes dus niet altijd naar zus of altijd naar zo. Ja we gaan uit eten en bowlen ieder seizoen maar daarna is het iedere keer weer een verrassing, van wat gaan we doen. Misschien dat er nog een vast uitje bij komt Special Grauwrock. Daar zijn we dit jaar voor de eerste keer naar toe gegaan wat een feest was dat. U ziet de vriendenkring is voor iedere jongere met een beperking een must. Uitgaan , plezier maken en hebben onder begeleiding van een grote groep zeer betrokken vrijwilligers. ( de grote vraag is wie geniet er het meest de vrijwilligers of de vrienden). Ook voor het nieuwe seizoen hebben we weer leuke uitstapjes gepland voor de vrienden van de vriendenkring .

Muziekles: Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziek-partituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Volderstraat 23 te Oostburg. Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126 of 06-27175524 of via musicsande@zeelandnet.nl.

De Maatjes: (leeftijd 20+) Afgelopen seizoen hebben we weer veel leuke activiteiten gedaan zoals: 8 december 2018 hebben we kerststukjes gemaakt met behulp van Brigit (een oud medewerker van Tragel). Het werden prachtige kerststukken zelfs met verlichting er op en veel mooie kerstballen. Ook werd het kerstverhaal verteld d.m.v. een boek, waarbij bleek dat ze hier erg veel over wisten te vertellen. Een geslaagde en druk bezochte middag. Op 12 januari 2019 hadden we ons nieuwjaarsbuffet bij “de Elderschans” in Aardenburg voor onze deelnemers en vrijwilligers. Dit was mogelijk, doordat de familie Azimi dit deels zelf heeft bekostigd. Onze deelnemers genoten van al deze gerechten, het was een heerlijke avond, waarover nog lang werd nagepraat.

Op 16 februari hadden we muziek van radio Delta. Alle deelnemers mochten van te voren opgeven welke muziek zij graag wilden horen en met behulp van technicus Arnold en de dames Corrie en Natasja werd er veel gezongen en gedanst. 16 maart waren we met de groep naar het Zwincollege geweest, waar we mochten genieten van de bonte avond-middagvoorstelling. Bovendien stond deze dag in het teken van NL DOET, waardoor we extra hulp kregen van 2 medewerkers van de Rabobank. Van deze show kunnen de deelnemers altijd erg genieten, vooral de acrobatische toeren die Turn 87 uitvoerde en de leuke optredens van zangeressen en muzikanten. 30 maart hadden we alweer een uitstap, dit keer naar Sluis, waar we een wandeling gemaakt hebben over de wallen. Mede door het prachtige weer was dit een groot succes, waarna we bij Cote d’ Azur nog heerlijk konden genieten van een lekkere pannenkoek. Op 13 april waren we in de Schelp, waar oud-hollandse spelletjes werden gedaan. Doordat er dit keer erg veel vrijwilligers aanwezig waren verliep alles vlekkeloos. Ook mede door Fred, die de puntentelling bijhield was het een gezellige, leuke middag. Bovendien werden de deelnemers en vrijwilligers getrakteerd op een brood- paashaasje, wat aangeboden werd door Jumbo Oostburg.

11 mei hadden we een optreden van “de Zangmerels”, een groep muzikanten en zanger/zangeressen. Dit kon vanwege het droge weer buiten achter “de Schelp” gehouden worden. Het werd tot in de wijde omtrek gehoord, waarop ook buren even een kijkje kwamen nemen en meegenoten van de muziek. Het was dit keer een wat kleine groep, omdat er meerder activiteiten waren dit weekend, maar wel erg gezellig. (op de website kun je alle foto’s zien ) Binnenkort hebben we nog 2 activiteiten, voordat we dit seizoen weer afsluiten, nl.: 15 juni 6 juli Duinwandeling en picknick bij de haven van Cadzand-Bad van 12.00 - 15.00 uur, Waarbij de reddingsbrigade zo vriendelijk is om ons toegang te geven via de slagboom, wat erg gemakkelijk is voor onze deelnemers met een rolstoel. Beach Party bij de Schelp van 13.30- 15.30 uur. We hopen op een gezellige middag met koele drankjes, hapjes en veel strandplezier! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christien van Hoeve, Instuif West: In de vorige nieuwsbrief stelden wij, Instuif West, onszelf voor. Eén keer per maand organiseren wij op zaterdagmiddag een activiteit en maken we er met elkaar een gezellige middag van. Dit doen we inmiddels al 60 jaar! Wat mooi dat we dit in december met elkaar mochten vieren onder het genot van een lekker stuk, speciaal voor de Instuif gemaakte, slagroomtaart. In deze nieuwsbrief schrijven we over het wel en wee van de Instuif en blikken we terug op de activiteiten. We hebben afscheid genomen van Carolien als contactpersoon. 21 jaar lang heeft zij zich met veel toewijding ingezet voor de instuif en heeft nu de organisatorische taken naast zich neer gelegd. Gelukkig blijven we haar nog wel regelmatig zien als vrijwilliger. Hiermee is na een tijd van voorbereidingen op de achtergrond, vanaf januari de samenwerking met Commissie d ́r Bie definitief van start gegaan. We ervaren een prettige samenwerking en zijn blij dat we de Instuif op deze manier voort kunnen zetten. Helaas hebben we in april afscheid moeten nemen van onze deelnemer Rini van Merode. We missen een trouwe, vrolijke en muzikale deelnemer, aan wie terugdenken met een grote glimlach en aan wie we mooie herinneringen hebben.

De afgelopen maanden hebben we verschillende activiteiten gehad. Tijdens de beautymiddag werden de deelnemers in de watten gelegd. De voetenbadjes, maskertjes, nagels lakken en handmassages vielen erg in de smaak. Het bezoek aan het toneelstuk van de jongeren van de Plattelanders was ook een groot succes! We leefden ons in, in het spannende verhaal van ́Van Dale(n)’ en dronken daarna nog wat in de Rabozaal. Wat leuk, zomaar een avondje op stap!

Daarna weer drie activiteiten in het Kerkcentrum. In maart versierden we cakejes met verschillende kleuren fondant. Ze zijn prachtig geworden en natuurlijk lieten we ze ons ook goed smaken. In het weekend van Pasen hebben we mooie paasbakjes gemaakt. In de fleurig versierde potjes zat een mooi bloemetje, waar we nog lang van hebben kunnen genieten. In mei deden we een spelletjescircuit. Alle groepjes deden ontzettend hun best en uiteindelijk ging iedereen met een leuke prijs naar huis. Bij het verschijnen van deze nieuwbrief hebben we ook de activiteit van juni al gehad, waarbij we het seizoen hebben afgesloten met een leuke uitstap. Na de zomervakantie hopen we nieuwe, leuke activiteiten aan te bieden. We zijn dankbaar dat we elke maand weer voldoende vrijwilligers hebben om een leuke activiteit voor de deelnemers neer te zetten. We hebben twee nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen en stagiaires van voorgaande jaren zijn bereid om ons nog regelmatig te helpen. Wat mooi om te zien hoe iedereen zich met veel liefde en warmte inzet voor de deelnemers! We wensen iedereen namens Instuif West een mooie zomervakantie toe! Anthe, Carmen, Carolien, Eline, Els, Els, Jill, Loïs, Karin, Marianne, Magda en Marjoke. Ter


Info:

Familiedag zaterdag 7 september.

Dit jaar organiseren we weer een familiedag op het landgoed de Morelleput in Nieuwvliet. Het thema is dit jaar: circus. Er zijn 2 rondes met workshops, ondertussen is er voldoende tijd om elkaar te ontmoeten, lekkere hapjes proeven, kortom het belooft een mooie dag te worden.

Rabo Club Support actie. Dit jaar doen we mee met deze actie. Ieder lid van de Rabobank Zeeuws Vlaanderen kan vanaf 27 september stemmen. We houden ons van harte aanbevolen.

Golfmiddag “De Brugse Vaart”: Zaterdag 5 oktober 2019 is weer de leuke golfmiddag, aangeboden door golfclub “De Brugse Vaart”. Uitnodiging volgt.

Sportfonds Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om financiële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermediair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl

Kerkelijke Viering: Op zondag 27 oktober 2019 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur. U bent van harte welkom.

Graauwrock for Specials De eerste Graauwrock for specials op woensdag 29 mei, en daar waren de vrienden van commissie d’r Bie natuurlijk ook naar toe. Het was wel even zoeken want waar ligt Graauw nou eigenlijk precies, ja de oude weg van de boot en dan bij Hulst een tweesprong. Ja, ja en er staan natuurlijk overal borden waar de richting naar Graauw wordt aangegeven. Nou eigenlijk niet maar we zijn er gekomen. Het was een groot terrein met een feesttent waar van alles gebeurde. Een voorstelling van circus Renardi, schminken, knutselen en een podium voor diverse optredens. Buiten was er een heel groot podium en diverse foodtrucks eigenlijk wel een beetje weinig voor zoveel hongerige mensen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat we eerst wat gedronken en het terrein hadden verkend, natuurlijk veel vrienden en bekenden hadden ontmoet, was het tijd voor het optreden van Walter Kroes . Die komt van de overkant en dacht ik ga via Antwerpen naar Graauw. Ja zat hij vast natuurlijk op de ring. Dus wat later als gepland begon hij zijn optreden nadat hij eerst zijn fans naast het podium uitgebreid begroet had. Wat een optreden heerlijk met z’n allen lekker meezingen en dansen en natuurlijk helemaal uit je dak gaan met zijn laatste lied Viva Hollandia. Ondanks dat hij nog naar Eindhoven moest gaf hij nog een toegift want voor zo'n speciaal , mooi en fijn publiek doe je dat graag.

Nu waren we helemaal in de stemming maar ook wel een beetje hongerig geworden. Gelukkig begon de voorstelling van Tijl Damen zodat iedereen daar naar toe kon behalve de drie die vast voor de rij van de frietkar gingen staan. Ja, wij dachten 17 friet dat is een grote bestelling totdat we hoorden van 30 of meer. Het schoot eigenlijk niet op. Dat dachten ook andere vrijwilligers en die gingen in de rij staan bij hamburgers. Dat ging sneller en zo werden het hamburgers met een zakje chips in plaats van frietjes met. Ondertussen was het tijd geworden voor de hoofdact “De Snollebollekes“ Ja, wat later maar die was ook over Antwerpen gekomen. Daar stonden we vol verwachting, van tevoren hadden we al geoefend: Van links naar rechts en met de handen boven het hoofd mee doen op de maat. Snollebolleke stoof het podium op zette ons aan om vooral veel te bewegen van links naar rechts en lekker hard mee zingen. Nou iedereen heeft zijn best gedaan. Iedereen danste onder aanvoering van Snollebolleke van links naar rechts zakte door de knieën, zong hard mee van turremredumpe durre of zoiets. Maar och in een groot meezing festijn valt, of je tekst correct mee zingt, niet zo op. De langste polonaise van Graauw werd gemaakt . Het weer werkte mee af en toe waren er wat dreigwolken maar de weergoden zagen zoveel blije mensen daar dat ze waarschijnlijk de pret niet wilde bederven. Na het optreden waren we toch wel een beetje moe en dorstig geworden ( voor sommige was het of je een week in de sportschool gezeten had.) Gelukkig, we hadden nog bonnen genoeg voor wat te drinken en een zakje chips.

Ondertussen was het wel een stuk later geworden als we gedacht hadden en werd het helaas tijd om weer richting huis te gaan. Maar iedereen was het er over eens : We gaan volgend jaar weer. Want dit was een feest voor iedereen. Waar veel te doen was en je lekker kon mee dansen en zingen in een gezellige en fijne veilige en vriendelijke omgeving. Waar rond gegaan werd met bekertjes water en wanneer men iets vroeg er een goed antwoord kwam. Waar het al begon met een sticker die je op kon plakken van Top, blij dat ik hier ben, zing enz. Het weer werkte mee en iedereen had het er voor 101 % naar hun zin

Sponsoringoverzicht 2019 Doopsgezinde Gem. Aardenburg € 89,60 (2018) Andreasparochie € 250,94 (2018) Burgerlijke Godshuizen € 1.500,00 JLN Properties BV € 1.000,00 Postzegelvereniging Oostburg € 433,23 St. Welzijn Geestelijke Gehand ZVL € 1.000,00 Protestantse gemeente De Brug € 171,60 Economie project Lodewijk College Juric Buric € 15,00 Fam. Aarnoutse-Katsman € 300,00 Diaconie PKN “De Verbinding” € 141,35 Restaurant De Smickelaer lekker ijsje voor de voetballers JUMBO Oostburg paashaasbroodjes en belegde broodjes (Maatjes) Handicap.nl €1.250,00

Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!! We wensen u allen een mooie zomer! www.commissiedrbie.nl Bankrekeningnr.: Rabobank NL 43 RABO 0101 2379 87 t.n.v. Commissie D’r Bie te Oostburg , KVK nr. 54936314 Secretariaat: M. Speijer, Koninginnestraat 19, 4515 CH IJzendijke

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page