top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Nieuwsbrief December 2023

Zo, tegen het eind van het jaar, kijken we altijd even terug. Weer een jaar voorbij, gelukkig met alle activiteiten en ook een geslaagde infoavond. 


Zwemmen: 

In december hebben we de zwemles voor de eerste periode afgesloten met een drankje en gaan we lekker even vakantie houden. Wat zijn wij als trainers trots op de vorderingen. Na de vakantie gaan enkele zwemmers naar een ander bad en we gaan zwemmers voorbereiden op het diploma zwemmen.  Ook hebben we enkele nieuwe zwemmers kunnen verwelkomen. Een mooie eerste helft van het zwem-seizoen.


Zwemmen ’t Vrije:

Het eerste deel van het zwem trainings jaar zit er weer al bijna op. Ja, de tijd vliegt. We zijn dit seizoen gestart met iets minder deelnemers. Enkele deelnemers verlieten ons vanwege o.a. studie en er sloten weer deelnemers aan.


Ook degene die de trainingen verzorgen is iets anders dan vorig jaar. Jeroen is gestart aan een studie en kan maar een keer in de 14 dagen de trainingen verzorgen. Maar hij heeft in, Carin van Voren, een goede vervangster gevonden met zwemtraining ervaring. Bianca is zoals vorig jaar wekelijks van de partij. 


Er wordt weer zeer druk getraind en je ziet dat dit duidelijk zijn vruchten afwerpt. Zeker als je niet wekelijks komt zie je dat de conditie en de techniek met grote sprongen vooruit zijn gegaan. Evenals vorig jaar zijn de deelnemers zeer gemotiveerd en vinden ze het heel leuk. Rest me nog om namens het gehele team en Commisie D’r Bie eenieder fijne feestdagen te wensen en tot in 2024.

Bianca, Carin, Jeroen, Reggy en de begeleidsters


Paardrijden / paardverzorgen : 

Iedere eerste zaterdag van de maand van september tot en met juni kun je paarden verzorgen en paardrijden bij Astrid Roosink in Schoondijke. De middag start om 14.00 met het borstelen van de paarden. Als de dieren toppie in orde zijn, houden we pauze met limonade. Daarna worden de paarden opgezadeld voor een ritje in de binnenbak. Als ze door jullie weer afgezadeld zijn en op stal gezet, mag je nog helpen om ze een lekkere maaltijd te bezorgen. Er wordt gereden op paarden van verschillende eigenaren. Je krijgt hulp van een maatje dat aan jou en het paard gekoppeld wordt.


Voetbal:

De voetbal is gestart met een kleine groep. Ondanks het mindere weer kan er toch gevoetbald worden. In plaats van de sporthal maken we gebruik van de gymzaal in MFC Windmaker in Oostburg. Patrick verzorgt op dit moment de trainingen.


Vriendenkring (leeftijd 15/35 jr):


We zijn al weer aan het einde van 2023 gekomen. Dit jaar was ook weer gevuld met leuke activiteiten. 

Na de zomer zijn we eerst weer verwelkomd bij de Golf in Oostburg, waar het rijden in de golfkarretjes elke keer weer een grote hit blijft. Zeker als de weg wat hobbelig is en we door plassen kunnen rijden.


In november stond Sea Life op het programma. Die middag zijn we goed begonnen met een pannenkoek bij de Smickelaer. Sea Life zelf was helaas iets minder, vooral door het winderige, koude, natte weer. Een goede reden dus om eerder terug te gaan naar de Smickelaer en daar nog iets lekkers te drinken met een kleine versnapering.


We vroegen enkele deelnemers wat ze nou eigenlijk vinden van de commissie, dit zijn enkele reacties:

“Leuke groep een fantastische groep goede begeleiding en leuke activiteiten” 

“leuk op uitstap met al mijn vrienden”

“Jo altijd gezellig en leuke activiteiten door leuke begeleiding die dat met passie doen voor de deelnemers” 

En daar doen we het allemaal voor. Fijne feestdagen iedereen!


Muziekles: 

Het is mogelijk om een wekelijkse muziekles te volgen bij Musicsande.  Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts.  Tel. nr. 0117-451126 of 06-27175524 of via  musicsande@zeelandnet.nl.


De Maatjes: (leeftijd 20+) 

In september zijn we weer van start gegaan met een plaatjesbingo. Gelukkig wilde één van onze vrijwilligers dit weer leiden. Het was een geslaagde middag en iedereen had na afloop een prijsje. Sommigen letten niet alleen zelf goed op, maar keken ook nog even bij de anderen of ze het plaatje wel gezien hadden.


In oktober hadden we een langere activiteit, want één van de vrijwilligers zou pannenkoeken bakken, dus werd het van 12.00 - 15.00. Wat bleek: de pannenkoeken werden verslonden en na één uur had iedereen zijn/ haar buikje vol gegeten. Wat nu gedaan??? Gelukkig was het die middag prachtig weer, dus hebben we een wandeling gemaakt met ons allen “rondje Grote Gat”. Toen we daarvan terugkwamen werd er nog een prachtig verhaal  verteld onder het genot van een drankje en hadden we een hele leuke middag met ons allen. 


In november kwam Frans met zijn gitaar op bezoek bij ons en speelde en zong hij veel bekende liedjes, waarbij velen probeerden mee te zingen of zelf mee mochten zingen met de microfoon.


In de maand december hebben we weer mooie kerstukjes gemaakt met ons allen en heeft ieder weer een mooi lichtje

om tijdens deze feest- maand thuis aan te kunnen doen. Ook was er kerstmuziek te horen en kon iedereen luisteren naar een kerstverhaal.


Willen wij jullie allen prettige feestdagen toewensen en een goed 2024!!!


 Instuif West: 

 Na de zomervakantie zijn we in september weer terug gestart met de activiteiten van de Instuif. We kwamen bij elkaar in ons gebouwtje in Oostburg, waar we elkaar weer veel te vertellen hadden. Onder genot van een bakje koffie, thee en iets lekkers waren we blij elkaar weer te zien. Daarna hadden we een gezellige middag, waarbij iedereen kon doen wat hij of zij leuk vond. Er maakten een aantal deelnemers lekkernijen, zoals een cupje gevuld met custardpudding en bovenop een heerlijke kers en er werd ook fruit gesneden voor een heerlijke fruitsalade. Anderen deden liever een spelletje, maakten een tekening of bekeken de fotoboekjes van andere instuifmiddagen. De middag vloog voorbij!


 In oktober kwamen we samen voor een creatieve activiteit. Regin van ‘De Passiebloem’ verzorgde voor ons een workshop. Zij had veel verschillende pompoenen bij zich die we mooi versierden met kralen, linten en knopen. Zie hier de prachtige resultaten! Hier kon thuis een mooi plekje voor gezocht worden, zodat hier nog lang van genoten kon worden.In december hadden we weer onze extra lange instuif. We kwamen om elf uur al samen in het gebouwtje waar we genoten van de nog steeds allerlekkerste kippensoep die we kennen! Marian las een prachtig kerstverhaal voor over de harpspeler die er alles aan deed om op tijd terug thuis te zijn om kerstfeest te kunnen vieren met zijn vrouw, zijn kind en zijn kleine bruine hondje. Daarna schoven we aan voor een heerlijke lunch met lekkere broodjes, gevulde eitjes en gevulde tomaatjes waar de vrijwilligers hun best op hadden gedaan. ’s Middags werden we verrast met een bezoek van de kerstman! Hij had vooriedereen een mooi presentje bij, deze keer een gevulde mok passend bij de deelnemer uitgekozen met lekkers erin. Wat nog extra leuk was, is dat ‘Zus en Zo’ uit Oostburg een korting gaf en zo een deel hiervan sponsorde. 


Het jaar 2023 loopt ten einde, het jaar waarin Instuif West 65 jaar bestaat. In januari hopen we hier met alle deelnemers en (oud) vrijwilligers van Instuif West bij stil te staan en dit met elkaar te vieren. Hoe we dat doen houden we nog even geheim, maar het belooft een leuke middag te worden.  Wij wensen jullie namens iedereen van de Instuif, fijne feestdagen toe !    Carolien, Eline, Els F, Els M, Marian, Marianne

Golfmiddag de Brugse Vaart:


Op zaterdag 23 september waren we weer welkom op golfclub de Brugse vaart. Om 13.50 uur stonden alle jongeren en vrijwilligers te  popelen op de parking van: de Brugse Vaart.  Het weer was prachtig en we werden warm ontvangen door Jean-Marc in  het prachtige gebouw.  Zo fijn en mooi om te zien dat iedereen, elke keer weer, zichzelf mag en kan zijn. Als eerste, het hoogtepunt van  de dag: een rit in de golfkarretjes op het terrein.  Daarna ging iedereen letterlijk en figuurlijk aan de slag. 1 groep ging “putten” en de andere groep mocht, op het buitenterrein zover mogelijk de golfbal wegslaan. Iedereen deed even hard zijn/haar best.  Na een half uurtje wisselden de groep, zodat iedereen beide onderdelen kon afwerken. 


Iedereen wist wat daarna kwam: een heerlijke pannenkoek met drinken. Jean-Marc had nog een verassing: een mooie prijs voor Pascal, die de golfbal het verste wegsloeg. Wat mooi om te zien hoe trots Pascal was en hoe alle anderen blij voor hem waren. Rond 16 uur was het tijd om iedereen van de Brugse Vaart te bedanken met een mooi bos bloemen.  Terug op de parking kregen alle vrijwilligers nog een mooi dankwoord van Tygo. Ik spreek denk ik namens iedereen dat het weer een mooie geslaagde dag was, op naar volgend jaar.


Info-avond:


Op vrijdag 6 oktober hielden we onze infoavond. Hiervoor was de heer Karel de Corte uitgenodigd. Een bekende orthopedagoog uit België. Hij nam ons op een inspirerende manier mee in de wereld van Gentle Theaching. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leerden we hoe om te gaan met de ander, de ene keer op deze manier, de andere keer toch weer anders. Je hoeft niet altijd consequent te zijn, de situatie bepaalt de reactie. Het belangrijkste is dat de ander zich veilig voelt, zonder veiligheid is er geen groei. Een 70 tal geïnteresseerden genoten van deze avond. 


Sinterklaas

Wat was het woensdag 29 november weer een feest bij de Sinterklaasviering in het MFC De Keure te Sluis. Er waren 13 deelnemers van de Commissie aanwezig met hun broertjes, zusjes, ouders en grootouders. Deze keer waren de Pieten van Sinterklaas de cadeautjes vergeten. Overal gezocht, en gelukkig toch gevonden. Sinterklaas had voor iedereen een praatje, tussendoor zorgde Kevin voor de muziek, en iedere danste, zong en genoot mee van deze geweldige Sinterklaas liedjes


Sportfonds

Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om financiële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermediair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl

 


Familiedag 2024

Op zaterdag 31 augustus hopen we weer een leuke familiedag te organiseren voor alle deelnemers, hun ouders, broers, zussen. En natuurlijk zijn we weer welkom op landgoed “De Morelleput” te Nieuwvliet.


Noteer alvast de datum, t.z.t. ontvangt u de uitnodiging en natuurlijk hopen we weer op veel aanmeldingen. Het thema is nog een verrassing…

    

Sponsoringoverzicht 2023


De Smaakmaker sponsering € 200,--

Burgerlijke Godshuizen € 1.000,--

Oosterbaan Real Estate BV € 1.000,--

Zwemvereniging ’t Vrije € 1.529.66

Anonieme gift voor infoavond € 1.000,--

Fam Cijsouw € 150,--

Doopsgezinde Gemeente collecte € 47,50

Parochie H. Andreas collecte € 305,78

PKN de Verbinding collecte € 156,20

Gemeente Sluis Subsidie voor infoavond € 1.000,--

Jumbo, korting boodschappen voor de Maatjes € 50,--

De Smickelaer, ijsje voor de voetballers

RK Beheer € 550,--

Diaconie De Westhoek € 164,50

Bijdrage infoavond via collectebus € 120,--

Rabo clubkas support € 386,09

Doopsgezinde Gemeente € 75,95

De Smickelaer , 20 euro korting voor de vriendenkring

Zus en Zo: 10% korting voor Instuif West, kerstcadeaus

Diaconie PG St Kruis, Aardenburg € 235,--


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!!


Contact : 

Mieke Haartsen 0117-401376 cor.haartsen@hetnet.nl

Nathalie Vergouwen 06-37344355 nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer 06-49654995 info@zonne-eiland.nl

Christien van Hoeve 0117-452729 kvanhoeve@zeelandnet.nl 

Els Frenk 06-48657675 elsfrenk@hotmail.com 

Jeroen Hertogh 06-53178136 jhertogh@zeelandnet.nl 

Reggie van Poecke 06-51152708 rvanpoecke@zeelandnet.nl 
24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page