top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Nieuwsbrief December 2021

Gelukkig kunnen we u weer iets melden. Een aantal activiteiten konden vanaf september weer doorgang vinden. Maar helaas, op dit moment ligt alles weer stil. Ook wij houden ons aan de maatregelen en hopen dat in het nieuwe jaar er weer meer mogelijk is.

Sinterklaas drive-thru. Wederom een jaar waarin covid 19 een grote rol speelt in ieders leven. Zo ook de vraag voor ons, of Sinterklaas onze deelnemers zou verrassen met een bezoek. Sinterklaas en zijn Pieten hebben overlegd met ons, hoe we dit mooie feest toch door konden laten gaan. Een leuke drive-thru kreeg vorm, en vond plaats op woensdag 1 december.


Sinterklaas, 3 grote en 1 kleine bonus Piet, zijn naar “de Keure” in Sluis gekomen om de kinderen die zich vooraf op uitnodiging hadden aangemeld in het zonnetje te zetten. (Lees, erg veel wind).
Maar wat hebben de kinderen, net als Sinterklaas en de Pieten, genoten! Dank, aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Ondanks dat het heel leuk was, hopen we tegelijkertijd dat het volgend jaar weer op de oude vertrouwde manier kan plaats vinden.

Zwemles: Het zwemmen was weer lekker op stoom. Helaas gooit corona roet in het eten. Zwemmers van de okkernoot mogen helaas niet komen zwemmen om besmettingen binnen het complex te voorkomen. Jammer want zwemmen is een uitje maar ook erg gezond.

Sinds de lockdown mogen we allemaal niet meer zwemmen. Er is helaas geen mogelijkheid om de zwemlessen te vervroegen op een “ normale” tijd.

De reguliere zwemlessen zijn immers ook vervroegd waardoor alles in elkaar geschoven is. Zodra het weer kan gaan we opnieuw opstarten.

Er staan momenteel enkele kinderen op de wachtlijst. Aangezien het een langdurig traject is om de zwemslagen aan te leren kan het lang duren voordat er een plekje beschikbaar is. Een extra trainer zou een welkome oplossing zijn. Weet je iemand die op maandag, dinsdag of donderdag tussen 18:00 en 18:30 de zwemmers wilt begeleiden neem dan contact op met Jeroen. Hoe meer trainers hoe meer zwemmers we in het water kunnen plaatsen, hoe sneller de wachtlijst weggewerkt is.


Paardrijden / paardverzorgen : Gelukkig konden we van start gaan. 3x is het paardrijden/verzorgen op manege Smiro, Lange Heerenstraat 50, Schoondijke, geweest. Zo gauw het weer mag zijn we Iedere tweede zaterdag van de maand, vanaf 14.00 tot 16.00 uur weer present..

Voor meer informatie en aanmelding bij Imke van der Meer 06-49654995 of info@zonne-eiland.nl.

Voetbal: Elke maand is het een feestje. Vol enthousiasme komen de voetballers van D’r Bie naar het veld.

Wisten jullie dat er zelfs een spelersbus rondrijdt? Koen brengt zijn klussers trouw naar het veld zodat ze na het werk lekker kunnen voetballen. Dankjewel Koen!

Naast Koen moeten we nog enkele mensen bedanken want wat worden de voetballers verwend!

De afgelopen periode hebben ze van Vishandel Ghijsels een prachtige rugtas ontvangen.Van de familie de Poorter hebben ze een heus boekenpakket ontvangen. Dit pakket was gevuld met leuke stripboeken van FC de Kampioenen. Een perfect passend cadeau want Kampioenen zijn het allemaal.


Vanaf december is het koud en nat. Tot en met maart zullen we daarom lekker warm in de zaal trainen.

Wil je ook een keertje meedoen? Neem contact op met Jeroen.

Vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar): Barbecue Na een lange periode zonder activiteiten, startte de Vriendenkring op 25 september met een gezellige barbecue in Breskens.

Dit was op de prachtige locatie van de familie Lohman in Breskens en ik wil hen hierbij nogmaals bedanken voor de mooie locatie!De opkomst was groot en iedereen had er zin in! Het was ook weer al veel te lang geleden dat we met elkaar waren. Na aankomst hebben we eerst getoost met een glaasje bubbels.

De BBQ was prima verzorgd door slagerij Tresonie uit Schoondijke en er was meer dan genoeg voor iedereen. Salades, vlees , stokbrood en een heerlijke fruit salade toe. Iedereen heeft kunnen genieten van het heerlijke eten en elkaars gezelschap. Een hele geslaagde middag!

Alpacawandeling Op zaterdag 16 Oktober stond het tweede uitje op het programma.

Een wandeling met Alpaca’s bij Alpaca World in Koewacht. Eerst


hebben we de Alpaca’s eten gegeven en werd er het een en ander uitgelegd over deze leuke dieren.

Na de uitleg zijn we in een grote weide gaan wandelen: Alpaca aan een touw en lopen maar.


Voor sommigen was dit een beetje eng, maar iedereen deed lekker mee. Na het wandelen hebben we er ook nog een complete fotoshoot achter aan geplakt.

Dit was nog niet helemaal makkelijk, ze blijven niet altijd stil staan, maar met dank aan Dominique heb ik prachtige foto’s op de site gezien. Jullie ook? Hierna hebben we nog wat gedronken en de chips voorraad opgemaakt. Een leuke en leerzame middag!


Programma Op dit moment staan er verder in verband met de coronamaatregelen geen uitjes gepland. Het feit dat niet alle deelnemers mee mogen maakt het niet mogelijk om activiteiten te plannen. Wij hopen allemaal dat dit snel verandert en dat we weer met de hele groep op pad mogen om samen weer leuke dingen te ondernemen.

Vanuit de vrijwilligers wil ik jullie allemaal een fijne feestdagen toewensen.


Blijf gezond en hopelijk tot snel! Stefhan.


Muziekles: Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziek-partituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Volderstraat 23 te Oostburg.

Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126 of 06-27175524 of via musicsande@zeelandnet.nl.

De Maatjes: (leeftijd 20+) Eindelijk was het dan weer zover dat we dachten te kunnen starten met activiteiten voor het nieuwe seizoen, maar helaas. We hadden een leuke opening bedacht in september, maar de coronaregels kwamen ertussen, dus mocht het niet doorgaan.

Maar niet getreurd, op naar de volgende activiteit, ons bezoek aan de Heerenhoeve, wat dan toch nog op het nippertje door kon gaan. Al hadden we maar 6 deelnemers en 4 begeleiders het was een succes, een mooie boerderij en na een lekkere ontvangst kregen we een leerzame rondleiding. Kathleen was erg in trek bij de koeien, want ze werd gretig gelikt, mevrouw en meneer Vesseur zijn aardige mensen en ook ons ijsje erna smaakte erg lekker.

We waren weer op gang, maar helaas onze spelletjes konden weer niet doorgaan, want corona lag weer op de loer evenals bij onze laatste activiteit van dit jaar, want een kerststukje maken leek ook even niet door te gaan. Gelukkig kwam iemand van de vriendenkring, die ook mee wilden doen, op een leuk idee om de te maken stukjes met beschrijving naar de deelnemers te brengen, zodat ze met hulp van de leiding of familie toch een kerststukje kunnen maken.

Als ik dit schrijf staat het nog te gebeuren, maar misschien hebben jullie inmiddels wel al een mooi kerststuk staan, waar jullie met de komende feestdagen van kunnen genieten.

Zo hopen we in januari weer te mogen starten, want dan hebben we een spetterend optreden bedacht van Mike Anthony en Nelly, terwijl we kunnen genieten van een buffet, nu maar even afwachten hoe we er op 15 januari 2022 voor staan. Zo gauw we groen licht hebben ontvangen jullie de uitnodiging hiervoor.

Willen wij jullie allen fijne feestdagen en een GEZOND 2022 toewensen. Dus wees lief voor elkaar, maar op afstand, dan komt alles hopelijk goed.

Veel lieve groetjes , “de Maatjes”

Instuif West: Wat hebben we het fijn gehad met elkaar in oktober en november. Deze twee keer mochten we in coronatijd en versoepelde regels bij elkaar komen.

In oktober was het een keer in het parochiehuis in Schoondijke. Het werd een bijeenkomst na een hele lange tijd elkaar niet te hebben gezien. Dus er was heel veel te vertellen. En er werd goed geluisterd naar elkaar. Natuurlijk was er koffie, thee en iets lekkers. De resterende tijd werd opgevuld met gezellige spelletjes en een lekkere fruitsalade maken en opeten natuurlijk. De tijd vloog voorbij.

In november kwamen we bijeen in Oostburg, ons vaste plekje. Iedereen is druk geweest met het maken van de tafelversieringen voor Kerst. De resultaten waren erg leuk en de ideeën hiervoor kwamen van ons creatief brein, Els van Maanen. Met pijn in ons hart moeten we afscheid nemen van haar vanwege haar verhuizing naar het mooie heuvelland in Zuid Limburg. Deelnemers en vrijwilligsters gaan haar enorm missen.

“Nooit meer een Kerstverhaal van Els” werd er al gezegd door een deelnemer. Wij danken Els voor al haar creatieve ideeën en haar lieve aandacht voor zowel deelnemers als vrijwilligsters.


Onze Instuif traditie, de Kerstbrunch, kan helaas niet doorgaan in december vanwege de aangescherpte coronaregels. Graag hadden wij Els daar met de hele club in het zonnetje willen zetten, maar helaas.

Wij hopen van harte elkaar in het nieuwe jaar weer te mogen zien en onze gezellige middagen weer te mogen starten. Wij wensen u allemaal gezellige Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2022.

Carmen, Carolien, Eline, Els, Marianne en Els.

De Kerstman.

Zaterdag 18 december werden de deelnemers van de Maatjes en van de vriendenkring verrast met een heus bezoek van de Kerstman met zijn hulp Jens.

Ze brachten een doe het zelf pakket voor een prachtig kerststukje. De deelnemers konden zodoende thuis met wat hulp een prachtige kerstversiering maken. Het was fantastisch! Kerstman, BEDANKT.

Ter info : Rotary Lange Strangetocht: Helaas ging ook deze Lange Stangetocht niet door. Maar de organisatoren bedenken iets voor ons. Informatie volgt.

Accountant: Vanaf juli 2021 is er een nieuwe wet, WBTR, waar iedere stichting onder valt. Een van de voorwaarden is een jaarrekening welke door een accountant is opgesteld. We zijn op zoek naar een accountant die dat voor ons kan verzorgen. Liefst vrijwillig....

Info-avond: Vorig jaar waren we van plan om weer een infoavond te organiseren. Helaas schuiven we deze avond door naar 2022. Weet u een onderwerp, graag!

Sportfonds: Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om financiële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermediair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl

Familiedag: Zaterdag 2 juli 2022 willen we graag weer een familiedag organiseren. Schrijf deze datum alvast in jullie agenda. Hopelijk lukt het! We hopen jullie dan te ontmoeten op de Morelleput te Nieuwvliet!

Sponsoringoverzicht 2021 Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00 Oosterbaan Real Estate BV € 1.000,00 Protestantse Gemeente De Zuidwesthoek € 78,50 De Smickelaer pannenkoeken en ijs voor de voetballers Firma Ghijsels voetbaltassen Eddy en Dominique Kampioen stripboeken voor de voetballers PKN De Verbinding € 100,-- PKN de Brug € 154,70 Rabo Clubkas Support € 303,67 Doopsgezinde Gemeente € 21,45 RK beheer € 550,-- De Keure gebruik locatie voor Sinterklaas drive thru PKN Aardenburg/Sint Kruis € 140,--


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!!

We wensen u fijne feestdagen en een mooi en gezond 2022 toe!

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page