top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Vriendenkring naar Hof Keizerswheel

Zaterdag 14 november stonden de vrienden van de vrienden kring van “Commissie dr Bie “ weer klaar voor hun maandelijkse uitje. Het was deze keer wel erg spannend want ze gingen naar de overkant naar Wemeldinge .Ze gingen naar “Hof Keizersweel “.


Daar kon men deelnemen aan één van de diverse workshops Men had van tevoren opgekregen wat voor workshops er waren zodat er al een keuze gemaakt was.

Met schitterend weer ging de stoet op pad. Even was er een auto zoek maar die werd na de tunnel terug gevonden. Christianne met Dominique als navigatiepiloot gingen voorop. Dat was maar goed ook want er waren wat weg werkzaamheden zodat er een alternatieve route gevolgd moest worden. In Wemeldinge aangekomen vonden we al heel snel Het Keizershof.  Wat een gezellige boerderij met een speeltuin , en  waar dieren van diverse pluimage waren.


We werden allerhartelijkst verwelkomt door Penny. met de woorden jullie zullen wel honger hebben. Jullie hebben al zo'n eind gereisd  de frietjes liggen al te bakken. Omdat het zulk mooi weer was werden er buiten tafels aan elkaar geschoven en gezellige rood geblokte plastic tafelzeilen erop. Het was een feestelijk gezicht. Iedereen zette zich op de banken en onze rolstoelers waren de tafelhoofdheren. Er was limonade voor iedereen en toen , toen kwamen de frietjes in grote vergieten. Het was wel even vreemd wel frietjes maar nog geen borden of bestek. Het werd een groot feestelijk  gebeuren. De frietjes werden zo uit de vergieten op de tafels gestort. Eten, dat deden we gewoon met onze handen. Mayonaise  werd in en  zijn naamletter voor hem op tafel gespoten. Dat was nog eens leuk lekker zo van tafel met je handen eten. Zelfs de kleine snacks werden op tafel gekieperd.


Nadat we gegeten hadden zijn we naar de dieren gegaan. De kippen , speciale kippen en kalkoenen ja die zie wel vaker.  Maar kamelen en struisvogels die zie je toch niet iedere dag .De jonge poesjes mochten hun benz uit. Iedereen heeft ze wel even in zijn of haar armen gehad. Want die andere dieren dat is wel leuk maar jonge poesjes , ja. dat is toch wel heel erg leuk. De border collie die op het erf los liep had de dag van zijn leven want er was altijd wel iemand die de bal voor hem weg gooide.Het werd tijd om de handen uit de mouwen te steken. Er mocht getimmerd, wol winden  en geverfd worden. Het werd me een getimmer om kleine spijkertjes in de vorm van een hart of een rondje op een plankje te timmer . Daarna werd deze omwonden met de uitgekozen kleuren wol. Het resultaat een mooi spijker/wol schilderij .

Om een voederhuisje te maken had je wat meer timmerkracht  maar de deelnemers konden er wat van. Toen ze klaar waren kon er zelfs een appel in gehangen worden.

De klompen werden beschilderd met een piratenlogo ,  stippen of met strepen en vlakken het  werden   ware kunstwerken. 

Wat werd er hard  en met plezier gewerkt door iedereen. 


Na nog een koek en een goed glas chocomel genuttigd te hebben was het  tijd om op te stappen richting verzamelplaats . Waar we weer onder begeleiding van Christianne en Dominique op de bijna afgesproken tijd arriveerden.


Dat het een bijzonder verrassende en leuke dag geweest was , daar was iedereen het over eens. Zowel de begeleiders als de vrienden van de vriendenkring.


Nieuwsgierig geworden de foto's op de website van de commissie  vertellen  daar zeker van.
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page