top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Sinterklaasfeest 2014

De Keure in Sluis , werd op woensdag 26 november gevuld met kinderen die deelnemen aan de activiteiten van "Commissie  D'r  Bie "  hun ouders ,verzorgers, broertjes en of zusjes.

De Sint  met zijn Pieten kwamen  net als andere jaren speciaal voor hen naar de Keure in Sluis. Maar waar waren de Sint en zijn Pieten? Hij was niet in de grote zaal waar zijn stoel klaar stond. De kinderen moesten op zoek gaan naar de Sint .Gelukkig hadden de Pieten pepernoten verloren, zodat er een pepernoten spoor was en de Sint met zijn Pieten snel gevonden werd.  Onder luid gezang begeleiden men ze naar de  zaal waar de  speciale Sint stoel op het podium stond . Even werd het spannend, er was een piet zoek.


Was hij in het water gevallen of de weg kwijt geraakt? Maar gelukkig kwam hij toch op tijd voor het grote Sinterklaasfeest. Hij was even verdwaaldDe Sint nam plaats op zijn stoel en begroette iedereen. Sommige kinderen mochten al bij de Sint op het podium komen .Sint las in zijn grote dikke boek. Vertelde aan iedereen die er was wat voor knappe dingen dit kind gedaan had afgelopen jaar. Enkele kinderen lieten zien wat zij konden dansen, droogzwemmen kleding ontwerpen . Kortom te veel om op te noemen . Natuurlijk probeerden de pieten dit ook te doen.


Sint wilde ook al cadeautjes geven . Maar oh, oh, oh, waar waren die . De pieten hadden ze

verstopt in de gymzaal . Met Sint voorop , de pieten ende kinderen daar achter ging men naar de gymzaal , op zoek naar de grote  zak waarin de cadeaus zaten. Na wat zoeken , waarbij geklommen, geklauterd en gerold werd ontdekten de kinderen de  grote zak. Nog even uit dollen waarna men met de Sint en  de Pieten terug gingen naar de zaal waar de stoel van de Sint stond. De grote zak werd naast de stoel van de Sint gezet.


De Sint las verder in zijn grote boek , want hij had nog niet over alle kinderen verteld en over wat voor knappe dingen zij gedaan hadden.

Nadat  Sint over  alle kinderen verteld had, was het tijd voor de cadeautjes .

De  kinderen werden weer één voor één bij de Sint geroepen waar zij hun cadeautje kregen, en zij de Sint bedankte en hem een hand gaven . Zo was er voor ieder kind een cadeau.

Maar ja, de Sint moest weer verder. Men zong met z'n allen de Sint en de zwarte pieten toe. Dag Sinterklaasje da-ag . Toen Sint ineens bedacht: Ik wil wel een foto van ons allemaal als herinnering aan mijn bezoek aan jullie. Zo werd er een mooie groepsfoto gemaakt. Waarna de Sint alsnog onder luid gezang vertrok op weg naar andere kinderen. Dag Sinterklaasje, dag, dag, Zwarte Piet, tot volgend jaar!1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page