top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Sealife 2014



Zaterdag 25  september gingen de jongeren  van commissie D'r Bie  en hun begeleiders 

naar "Sea World" in Blankenberge. Dat was een hele bedoening. Begeleiders en jongeren gingen eerst per auto naar Knokke. Daar aangekomen werden er kaartjes voor het trammetje gekocht wat hen naar Blankenberge zou brengen. Iedereen vol goede zin en goede moed stapte in de tram. Het achterste gedeelte zat gelijk vol. Gekeken werd er naar de vele auto's die onderweg aan de kant van de weg stonden en of de tram wel over de brug kon. Paste hij wel tussen de bruggensteunen? Gelukkig ging het allemaal goed. Alleen bij het uitstappen ging het even mis de deur wilde te vlug dicht gaan. Maar na een luidkeels roepen ging hij gelukkig weer open. Daar gingen we te voet op zoek naar Sea World. We hadden een goede gids, een van de jongeren wist waar het was en gidste ons. We kregen allemaal een stempel op onze hand, zodat we gemakkelijk in en uit konden lopen. Maar reizen maakt hongerig. Eerst maar eens een broodje. Er kon gekozen worden uit muisjes, ham of kaas. Geef maar een broodje met muisjes. Nou daar werd vreemd van opgekeken . Sluuse muusen bleek hagelslag te zijn.


Zo, nu konden we op avontuur gaan. Door de duistere poort op zoek naar de wonderen van onder water. Wat hebben we allemaal gezien: Grote en kleine vissen, dikke en dunne van zeepaardjes tot haaien en allemaal verschillende kleuren. De gezonken schepen, de achter gebleven schatten, de skeletten. We konden het allemaal op ons gemak bekijken. Er was zelfs een bak water waarin je met je handen de zeeanemonen aan kon raken. Dat was wel even eng maar iedereen heeft de anemonen aangeraakt.



Hoogtepunt was wel het voederen van de zeehonden. Die gelijk lieten zien wat zij allemaal konden. Ze konden buigen, flesjes opvissen, zwaaien, in hun "handen" klappen en nog veel meer. We hebben dit zelfs twee maal gezien. Eerst zaten we op hoge trappen met stoeltjes. Daarna zaten we naast het bassin heel dicht bij. We werden zelfs nat gespetterd. Gelukkig was het maar water, zoals een van de jongeren opmerkte. Na nog wat gedronken te hebben werd het tijd om weer richting Oostburg te gaan. Het trammetje kon nog steeds over de brug zonder vast te gaan zitten, en de deuren gingen open en bleven open  toen we uitstapten in Knokke. De auto's stonden nog op de parking zonder bon achter de ruitenwissers. Zo konden we terug naar Oostburg. Het was een dag vol ontdekkingen waar iedereen volop van genoten heeft. Jongeren en begeleiders .


Meer foto's zijn te bekijken in het fotoalbum van de Vriendenkring.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page