top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Nieuwsbrief Juli 2024

En daar is er weer een nieuwsbrief. Wat gaat de tijd snel.


Familiedag:

Het is zo weer tijd voor onze traditionele familiedag. De familiedag zal gehouden worden op 7 september. De locatie is Landgoed In de Morelleput, Nieuwvliet.

We hopen weer op een groot aantal deelnemers en hun familieleden.


Golfmiddag de Brugse Vaart:

Op zaterdag 21 september zijn we weer welkom op golfclub de Brugse vaart voor alle deelnemers tot 35 jaar. Voor een ritje met de golfkarretjes, het golfen natuurlijk en de befaamde pannenkoek als afsluiting. De uitnodiging is

verstuurd. U kunt zich aanmelden bij Nathalie via nvergouwen@hotmail.nl


NIEUWE ACTIVITEIT: Instuif/limonadeparty

Begin dit jaar nam Helen contact op met het bestuur van Commissie d'r bie met het voorstel om een nieuwe groep op te starten, voor de jongsten onder ons. Wij willen dit graag ondersteunen, en zijn blij met dit initiatief.

Aanmelden kan via: limonadeparty@oulook.com


In de screen hieronder kunt u alle info lezen. Ook vragen wij uw hulp om dit bericht te delen, zodat we zoveel mogelijk jongeren kunnen bereiken.

Helen, Vicky, Mylena en Nathalie hebben er veel zin in, en hopen jullie in November te zien.
Sinterklaas:

Het duurt nog even maar het Sinterklaasfeest zal plaatsvinden op woensdag 27 November 2024.


Zwemmen:

TROTS! Dat is het juiste woord voor de eerste helft van 2024.

De dinsdaggroep is zelfs bij Omroep Zeeland op TV geweest!

Vanaf minuut 5 volgt de reportage over de zwemlessen.


Alle zwemmers van de zwemlessen hebben duidelijk stappen gemaakt en sommigen gaan door naar een volgend bad naar de zomerstop.

Maar liefst 6 diploma zijn er uitgereikt door Zwembad de Eenhoorn; Diploma A voor Jens en Ailin, Diploma B voor Romy, Bastian en Aleksander en Diploma C voor Wietse.

Gefeliciteerd allemaal!


Trainers, DANKJEWEL voor jullie inzet en geduld. Zonder de goede aanwijzingen was dit resultaat niet mogelijk geweest.

Enkele zwemmers van het les zwemmen schuiven door naar Zwemmen ‘t Vrije op woensdag.


Zwemlessen volgen via Commissie d’r Bie?

We hebben goede afspraken gemaakt met Zwembad de Eenhoorn.

Aanmelden gaat via Zwembad de Eenhoorn voor de normale zwemlessen. Let op! Er is een wachtlijst van ongeveer een half jaar. Bij het aanmelden kan je al vermelden dat er beperkingen zijn waarmee rekening gehouden moeten worden. Het uitgangspunt is om iedereen zoveel mogelijk deel te laten nemen aan de reguliere zwemlessen. De zwemonderwijzers van Zwembad de Eenhoorn zien snel genoeg of deelnemen lukt tijdens de reguliere lessen en zullen direct contact opnemen met Jeroen mocht deelname aan de reguliere les lastig zijn. Op dat moment komt commissie d’r Bie in actie en gaan we zorgen voor een plekje binnen de bestaande zwemgroepen van d’r Bie.


Vanaf september starten de lessen weer.

Oefenen voor diploma A, B en C gaat plaats vinden op maandag 18:00-18:30.

Watervrij maken en leren van combinatieslagen gaat plaats vinden op dinsdag van 18:00-18:30.

Alle huidige deelnemers krijgen binnenkort een mail met meer informatie.


Zwemmen ’t Vrije:

Met een vaste groep zwemmers van ca 14 jongen meisjes en jongens (en natuurlijk niet vergeten enkele ouders) hebben we weer een fantastisch trainingsseizoen achter de rug. Ze hebben de afgelopen maanden weer keihard getraind met steeds weer nieuwe onderdelen onder leiding van Bianca, Jeroen en Karin en Patrick als de vervangers. De techniek van alle deelnemers is met grote sprongen vooruitgegaan evenals het enthousiasme van de deelnemers.


Twee van de vaste zwemmers, Thieme en Pieter hebben dit laten zien op de

Special Olympics. (zie stukje hieronder). Kortom eenieder is tevreden over hoe

het nu gaat. Op de laatste zwemavond afgelopen woensdag 26 juli hebben we

na het zwemmen het seizoen traditiegetrouw afgesloten in de sportkantine met een drankje en natuurlijk de bitterballen.

Voor volgend seizoen komen er twee zwemmers bij, namelijk Stan en Bas.

Welkom jongens.


We hopen jullie allen weer te zien op woensdag 4 september, de officiële aankondiging hiervan volgt nog. Prettige vakantie.

Bianca, Jeroen en Reggy


SPECIAL OLYMPICS BELGIË


Pieter en Thiemen trainen wekelijks op woensdag en hebben deel genomen aan de Special Olympics België in La Louvière! Zowel Pieter als Thiemen hebben mooie resultaten behaald tijdens deze wedstrijden. Pieter ging graag met Bianca op de foto om zijn medailles te tonen.


SPECIAL OLYMPICS NEDERLAND

Op 10 juni heeft Omroep Zeeland aandacht besteed aan Romy Galle.

Paardrijden is al jaren haar lust en haar leven, nu doet Romy (18) mee aan de nationale Special Olympics. Gemist? Teruglezen kan via deze link: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/16555455/
Voetbal:


Het voetbalseizoen is weer achter de rug. Helaas is het aantal deelnemers laag maar het plezier is er niet minder om. Elke maand gaan we aan de slag op het voetbalveld met oefeningen en spelletjes met de bal. De bijeenkomst duurt een uurtje waarbij we tussendoor even pauze nemen om iets te drinken.

De laatste training van het seizoen is altijd een feestje. Vanwege het prachtige weer gingen we ook dit keer aan de slag met sponzen, emmers en water. Als afsluiter natuurlijk waterpistolen zodat de meegebrachte droge kleding ook daadwerkelijk gebruikt moest worden. Traditioneel hebben we het seizoen afgesloten met een pannenkoek en een ijsje bij restaurant de Smickelaer in Oostburg.


Vriendenkring (leeftijd 15/35 jr):

De eerste activiteit van 2024 was naar het Ledeltheater, Ernst en Bobby en de rest, de vakantieshow. Wat werd er meegeleefd en genoten van deze prachtige voorstelling, na afloop met z’n allen nog wat gedronken, een mooi begin. Daarna werden we weer als heuse VIPers ontvangen bij het carnaval in Aardenburg. In april hebben we heerlijk gegourmet en gebowld in Breskens, waar weer iedereen enorm hun best deed. Het festival Grauwrock for

specials bezochten we met een kleine groep, die veel bekenden tegen kwamen en ondanks het niet zulk warme weer, werd iedereen warm van het bewegen en dansen op de muziek.

Het slotstuk was een fantastische BBQ in Breskens bij de ouders van Thierry in de schuur. Een prachtig versierde locatie, lekker eten en met geweldige muziek van de vader van Dyon. Wat werd er genoten, gedanst, echte vrienden bij elkaar. Kortom, weer een leuk seizoen van de vriendenkring.

De Vriendenkring zoekt extra VRIJWILLIGERS! Iets voor jou?

Meer info Mieke Haartsen, 0117-401376 e-mail: cor.haartsen@hetnet.nl


Muziekles:

Het is mogelijk om een wekelijkse muziekles te volgen bij Musicsande.

Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126

of 06-27175524 of via musicsande@zeelandnet.nl.


De Maatjes: (leeftijd 20+)

We hadden weer een aantal leuke activiteiten het tweede deel van dit seizoen, waarvan ieder weer lekker kon genieten.

Zo kwamen we op 6 januari weer samen in de Schelp met de NIEUWJAARSPARTY.

Allemaal lekkere hapjes en natuurlijk een toast op het nieuw jaar, maar we hebben heerlijk gezongen en uitgebeeld “Driekoningen, drie koningen geef mij een nieuwe hoed”, waarbij de hoed door een deelnemer, maar ook de vrijwilligers kwamen aan de beurt, een rondje moesten lopen met de hoed, was erg grappig.

Er werd veel gelachen door iedereen.


Op 3 februari hebben we o.l.v. Fred weer leuke Oud -Hollandse spelletjes gedaan , terwijl er vooraf en tijdens de pauze lekker werd gegeten van de vers wafels, gebakken door Karin.


Op 9 maart was het in het kerkcentrum en hadden we een muzikale middag door

Mike Anthony en Nelly en werd er weer lekker gedanst en soms meegezongen door de deelnemers. Wanneer dit duo komt is het altijd genieten van veel Hollandse en Belgische hits met als afsluiting de polonaise En wat is er leuker om dit in het kerkcentrum te doen, omdat we daar lekker de ruimte hebben.


Op 6 april hadden we weer ons uitje naar het Zwincollege voor een gezellige bonte middag met veel muziek, dans, toneel en allerlei acrobatische toeren door een groep leerlingen.

Bovendien kreeg ieder een lekkere eigen gebakken koek, gebakken door de leerlingen.


25 mei hadden we ons bezoek aan de Heerenhoeve voor een ijsproeverij.

Jammer dat het weer het niet toeliet dat dit buiten kon worden gehouden, dus moest het in de schuur. Maar alles stond netjes klaar voor ons bezoek en kon iedereen smullen van al dat lekkere ijs en papjes. Toen iedereen lekker gesmuld had mochten we ook nog even in de stal kijken, waarbij sommigen die grote koeien ook durfden te aaien en soms tot groot plezier een lik kregen van een koe.

Onze laatste activiteit was de duinwandeling met picknick aan het Haventje van Cadzand-Bad. Wat hebben we het getroffen met het weer, want op enkele druppels na

bleef het droog en was het lekker weer, terwijl we van de ouders, die de

deelnemers kwamen ophalen hoorden dat het in de omgeving verschillende

keren had geregend.


Bovendien was dit voor mij de laatste keer dat ik alleen de coördinatie van de

Maatjes op me heb genomen, waarvoor ik een mooi cadeau kreeg , nl. een

broodplank met tekst samen met nootjes, schaaltjes en kaarsen en een bos

bloemen. Gelukkig, met hulp van onze vrijwilligers, kan de groep blijven voortbestaan,

maar worden de taken meer verdeeld en krijgen we er een nieuwe vrijwilliger

bij.


In september hebben we geen activiteit van de Maatjes, maar kan iedere deelnemer, met zijn of haar familie naar de familiedag komen in de Morelleput van Stichting Commissie d’r Bie, waartoe ook de Maatjes horen. In oktober starten we dan weer met onze activiteiten.

Voor allen fijne vakantie! Christien “de Maatjes”


Instuif West:

Wat zijn we het nieuwe jaar spetterend en sprankelend begonnen!

In JANUARI vierden we het 65 jarig jubileum van De Instuif.

En hoe !

*Met heeeel veeel ballonnen en slingers.

* Een overheerlijke taart.

* Een welkomst cocktail.

* De Zangmerels met muziek voor iedereen.

* Zingen, dansen en polonaise.

* Lekkere hapjes.

* Afgezwaaide vrijwilligsters.

* Ouders/familie en genodigden.

* En natuurlijk onze enthousiaste deelnemers.

Een dag om nooit te vergeten.

We gaan voor de volgende 65 jaar!!!


In FEBRUARI hebben we met elkaar terug geblikt op het bovenstaande feest, door middel van prachtige foto’s (er komt nog een verrassing) en filmpjes. Dat was nog even nagenieten met z’n allen.


Het liep tegen Pasen aan in MAART. Er waren bloempotjes die naar hartelust versierd konden worden onder het genot van koffie en Paascake. Tot slot kwam er een mooi viooltje in de pot voor wat gezelligheid op tafel met de Paasdagen.


Thema dieren in APRIL. Door middel van een boek vol wetenswaardigheden over


allerhande dieren, zijn we wijzer geworden in de wondere dierenwereld. Natuurlijk hoorden daar versgebakken koekjes bij in, natuurlijk, de vorm van een dier. Tot

slot heeft iedereen naar eigen idee een schilderijtje gemaakt met veel dieren.


Bioscoop in MEI. De boeiende film Cats & Dogs vertoond in onze eigen thuisbios.

Natuurlijk napraten met frisdrank en popcorn.


In JUNI was alweer onze laatste bijeenkomst voor de zomerstop. Een gevarieerde middag met prachtige en lekkere zomercocktails, zingen met begeleiding van de accordeon, voorlezen voor de liefhebbers van leuke verhalen, zomerse kleurplaten etc. De middag was veel te snel voorbij, maar niet getreurd, in SEPTEMBER zien we elkaar terug op de FAMILIEDAG in de Morelleput.


Carolien, Eline, Els, Marian, Marianne en Els wensen jullie allemaal een hele mooie en zonnige zomer toe!


BEDANKT Zwinstedenloop Sluis:

Zondag 17 maart was Commissie d’r Bie het goede doel bij de 29ste editie van de internationale zwinstedenloop in Sluis. Wij danken de organisatie voor het hartelijk ontvangst en de prachtige bedrage dat bij hebben mogen ontvangen van de diverse sponsoren met name Aers Energy en OFM.


Sportfonds

Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om financiële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermediair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl


Rabo clubkas Support

Ook dit jaar doen we weer mee aan de Rabo clubkas support. Als u lid bent van de Rabobank kunt u stemmen op ons. We hopen weer op een mooi bedrag!


Sponsoringoverzicht 2024

Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00

Oosterbaan Real Estate BV € 1.000,00

St Zwinsteden. Zwinstedenloop 2024 €1000,--

Doopsgezinde gemeente Aardenburg collecte € 36,50

Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!!


Mieke Haartsen 0117-401376 e-mail: cor.haartsen@hetnet.nl

Nathalie Vergouwen 06-37344355 nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer 06-49654995 info@zonne-eiland.nl

Christien van Hoeve 0117-452729 kvanhoeve@zeelandnet.nl

Els Frenk 06-48657675 elsfrenk@hotmail.com

Jeroen Hertogh 06-53178136 jhertogh@zeelandnet.nl

Reggie van Poecke 06-51152708 rvanpoecke@zeelandnet.nl

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page