top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Golfmiddag 2013

Wat was het weer een feest op 28 september, de dag dat alle kinderen van commissie “D'r

Bie”  weer uitgenodigd waren door familie de Vos. Zij nodigen ons al enkele jaren uit om een middagje  te komen golven op de golfclub 'De Brugse Vaart'. Dat veel kinderen daar graag komen blijkt wel uit het aantal deelnemers en de verhalen op het verzamelpunt van de parking. Kreten als “Ik kan heel hard slaan” en “het is helemaal niet zo moeilijk“ of  “ïk ben al vele keren hier geweest” geven aan dat men er zin in heeft. Ook is het de vraag “wat gaan we dit jaar doen?” In het verleden mochten we wel eens met de golfkarretjes mee. Zou dat dit jaar ook weer mogen? Golfkarretje


Opgewonden gingen we mee naar het terras, waar de dorst gelest werd. Mevrouw de Vos herkende veel van de deelnemers, wist ook nog dat Pieter de boerderij van zijn opa ging overnemen.

De spanning begon toe te nemen. Wat zouden we eerst gaan doen? Ja, hoor de golfkarretjes werden voorgereden door enkele begeleiders. In twee groepen werden we door het golfterrein gereden. Dat sturen niet zo moeilijk geacht werd, werd duidelijk toen een van de vrijwilligers vroeg aan de kinderen :”Wil je ook sturen?” Ja hoor , iedereen. Dat is uiteindelijk maar niet gedaan. Wel veel gezwaaid naar iedereen.
Na de rit het oefenen. Het balletje proberen weg te slaan met de club. Als dat lukte dan het balletje via een klein parkoers naar het eindpunt, de hole met de geblokte vlag. Of  proberen de bal wel zo'n 100 meter weg te slaan. Dat we de ballen die we weg geslagen hadden niet zelf  moesten op rapen  bleek toen er een enorme ballenveegwagen aan kwam. Die alle ballen die verspreid lagen op het veld bij elkaar veegde en daarna in een grote ton stortte. Het was een heerlijke dag die afgesloten werd met twee grote pannenkoeken. Ook mochten alle deelnemers een mooie hoed en pet uitkiezen als beloning voor hun harde werken. En toen de vraag kwam van “komen jullie volgend jaar weer?”

volgde een luid gejuich. Dank u wel familie de Vos voor deze prachtige dag voor de kinderen van commissie”D'r Bie”


Meer foto's zijn te bekijken in het fotoalbum Algemeen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page