top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Cruise en Visserijmuseum

Zaterdag 21 maart gingen de vrienden van de vriendenkring een cruise maken en het Visserijmuseum bezoeken. Het weer was niet zo goed, heel veel wind en regen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Bij de boot van Breskens naar Vlissingen aangekomen, waar de cruise zou gaan beginnen,

hebben we kaartjes gekocht en moesten we even uitkijken naar Wim. Ha, gelukkig die kwam er snel aan. Allemaal door de poortjes. Even tellen..... was iedereen er? Ja, en de boot had al aangelegd, zodat we er alleen nog even naar toe moesten lopen. En we konden er meteen op. Een mooi plaatsje opzoeken, gezellig bij elkaar, en daar vertrok de boot.


Wat was er veel te zien op het water. Hé! Daar was Vlissingen al! Maar omdat wij een cruise maakten mochten wij lekker op de boot blijven. Joyce kwam er ook bij. Joyce woont aan de overkant, daarom stapte zij in Vlissingen op.

Van al dat varen en kijken krijg je honger! Gelukkig had Christianne broodjes met Sluusse muuzen en kaas en ham mee. Heerlijk! Die broodjes waren gauw opgegeten, want varen maakt hongerig. Sommigen waren heel erg stoer en die gingen buiten op het achterdek staan. Waar ze haaien en andere enge vissen zagen. Het werd toch wel koud, dus kwamen ze gauw weer binnen. Helaas waren we veel te snel alweer in Breskens. Gauw in de auto en naar ons volgende doel. O nee, toch niet, want varen maakt niet alleen hongerig maar ook dorstig. Gauw op weg naar de plek waar we wat zouden gaan drinken. Bij Ons Dagelijks Kost aan de kaai. Karin zette de toon want die nam warme chocomel met slagroom, want dat stond op de kaart. Velen volgden haar voorbeeld, alleen Pascal niet, want die wilde koude chocomel. Nog even allemaal gebruik maken van het toilet en óp naar ons volgende doel: het museum.


Ondanks de felle wind, het had gelukkig opgehouden met regenen, gingen we te voet naar het museum. Daar moesten we nog wel een omweg voor maken, want het was springtij en de kaai stond onder water. Iemand was vergeten z'n fiets op tijd weg te halen en die stond nu bijna tot aan zijn zadel in het water! Bij het museum werden we hartelijk verwelkomd. Er was een film die liet zien hoe er op zee gevist werd op verschillende boten en op verschillende soorten vis. Heel spannend werd het toen uitgelegd werd hoe de mijnklok werkte, want wij mochten ook proberen om het juiste bedrag aan te klikken. Het zat misschien in de naam, want beide Pascals wonnen een prijs!

Nu een rondje door het museum, waarbij je in een stuurhut een boot de haven in kon sturen, en een heel groot stuur waar je aan kon draaien. Verschillende soorten vogels, vissen, kleine boten en nog veel meer was er te bewonderen. We kwamen ogen te kort.


Helaas veel te snel zagen we dat de klok naar huistijd begon te lopen. Dus op weg naar de auto. Het water was gezakt zodat we niet meer om hoefden te lopen. Nog even een pakje drinken bij de auto en dan op huis aan. Wim bracht Joyce nog even naar de boot. Die moest  terug naar Vlissingen. Wij gingen ook op weg naar huis na een enerverende dag met cruise en museum. Wat was dat weer een geweldige dag met een dr-bie-randje.


Meer foto's zijn te bekijken in het fotoalbum van de Vriendenkring.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page