top of page
  • Foto van schrijverCommissie d'r Bie

Carnaval Aardenburg 2019

Een Vippers Carnaval in het Uulengat


Het waren spannende dagen voorafgaande aan het carnaval voor de vrienden van de Commissie “Dr Bie “

Zouden ze weer een uitnodiging krijgen om het carnaval in Uulengat op de VIP wagen mogen vieren. En ja hoor, daar was de verlossende brief met de uitnodiging .

Zodat op 2 maart de vrienden en hun begeleiders naar het Uulengat gingen.


Het was duidelijk te zien dat ze naar het carnaval gingen want ze zagen er mooi en verkleed – de een wat meer dan de ander – uit. Er was een roze konijn, een panda, een glitterboy met gouden jas en schoenen ,  een meisje met mooie fluwelen jurk, een advocaat van vrolijke zaken en bijna allemaal een vrolijke oranje hoed op. Ja je kon zo zien die zijn klaar voor het carnaval.

Na de auto geparkeerd te hebben ging de vrolijk verklede stoet op weg naar de VIP wagen. Onderweg keek men al de ogen uit,  want ja ze waren natuurlijk niet de enigen die zich verkleed hadden. Bij de wagen aangekomen kregen ze een echte VIP begroeting. Mochten ook nog kiezen of ze een ander hoedje op wilden . Er was een blauw hoedje en een mooie vrolijke guirlande voor rond de nek. We werden naar onze plek begeleid en die was koninklijk. Net even in/buiten de draai van de kaai stonden er twee grote “verhuiswagens” waar we op mochten staan. Wat een plek we konden de stoet aan zien komen en dan ging hij ook nog eens langs ons heen. Vol verwachting stonden we daar . De tafels waren rijkelijk voorzien van diverse knabbeltjes . Dat ging er goed in.

Vol verwachting keken we uit naar de stoet, nadat er eerst een optreden van het muziekkorps uit Axel was geweest.

Ja hoor in de draai zagen we het muziekkorps van Aardenburg aankomen zij liepen aan het hoofd van de stoet.Nou het feestgedruis barstte toen los . Er werd meegezongen en gedanst en vooral lekker met confetti gegooid naar de deelnemers. Daar werden we uiteraard voor beloond met handen vol snoep.

Want dat is ook zo leuk van een carnavalsstoet ze zijn niet alleen prachtig om te zien maar er is een beloning voor de kijkers snoep  in velerlei smaken en vormen.


Wat een feest was dat op die VIP wagen en wat werden we verwend we voelden ons ook echte VIPPERS .


Er waren lekkere hapjes en drankjes en als we iets wilde vragen dan waren daar die vriendelijke stewards .

Ondertussen trok er een bonte en luidruchtige stoet voorbij waarbij  de muziek uitnodigde  tot lekker mee wiebelen of in sommige gevallen even de handen op de oren. De vrienden hadden het er maar druk mee. Snoep vangen, confetti gooien  wijzen naar en ook  klappen voor de mooie bonte stoet van: Elfjes, Draken, Donald Duckies, Bakkers , Kleine Vliegtuigjes kortom te veel om allemaal op te noemen. Men kwam ogen en handen te kort.


Men vierde volop carnaval en had eigenlijk nog geen zin om toen de stoet voor de tweede keer en ten einde was om  naar huis te gaan .

Gelukkig hadden we voor de terugweg nog onze uitrol fluitjes zodat we al fluitend huiswaarts keerden van een Heerlijke Carnavalsmiddag als VIPPERS in het Uuilengat.


Alle vrienden en vrijwilligers danken de stewards en de carnavalsvereniging ,...... voor deze bijzonder fijne middag . Dank

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page